24.4.2014 14:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Internet z mobilu navštívilo v marci takmer 950 tis. Slovákov

Zdroj: dreamstime

Slovenská online populácia dosiahla minulý mesiac 3,32 mil. používateľov, čo je o 21 tisíc viac ako vo februári.

Webové stránky zapojené do výskumu AIM monitor navštívilo v marci z mobilných zariadení približne 950 tis. slovenských používateľov. Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktoré zverejnila poradenská spoločnosť Gemius. Slovenská online populácia dosiahla minulý mesiac 3,32 mil. používateľov, čo je o 21 tisíc viac ako vo februári. Celkový počet používateľov zo Slovenska a zahraničia, ktorí navštívili webové stránky zapojené do výskumu, prekročil štyri milióny, zatiaľ čo slovenských používateľov bolo v marci o 800 tis. menej.

Internetoví používatelia zo Slovenska vykonali na meraných weboch takmer 1,7 mld. zobrazení stránok. Najviac návštevníkov zaznamenala v sledovanom období kategória spravodajstvo, ktorú navštívilo viac ako 2,5 mil. slovenských používateľov. Počet mobilných zobrazení stránok vykonaných slovenskými používateľmi presiahol hranicu 480 mil., pričom najviac zobrazení bolo v kategórii zoznamovacích serverov, konkrétne 260 mil. Podľa zverejnených výsledkov vysokú návštevnosť z mobilných zariadení vykazujú takisto kategórie šport a služby, mapy, či cestovné poriadky, pri ktorých je štvrtina zobrazení generovaná z týchto médií.

AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. Tento projekt oficiálne začal v januári 2007. Zadávateľom tohto projektu je AIM a realizátorom projektu je spoločnosť Gemius S.A. v spolupráci s firmou Mediaresearch, a. s. AIMmonitor poskytuje dáta o návštevnosti a sociodemografické dáta.

(SITA)