24.4.2014 16:31 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Zdieľanie internetu na iPhone 4 nefunguje, pomôže update

Zdroj: Zive.sk

Podľa operátora sa problém týka sietí iných operátorov. Apple medzitým vydal aktualizáciu iOS, ktorá by mala vyriešiť i komplikácie so zdieľaním mobilných dát.

Niektorí zákazníci O2 majú problémy so zdieľaním internetu (tzv. tethering) zo smartfónu Apple iPhone 4. Zo svojho telefónu tak nemôžu spraviť Wi-Fi router či prepojiť ho káblom s notebookom a využívať mobilné dáta aj na väčšom displeji.

„Zaregistrovali sme výskyt podobného problému aj u niekoľkých našich zákazníkov, problém sa však netýka siete O2 Slovensko. Zákazníkom, ktorí majú problém s nastavením svojho mobilného telefónu, odporúčame navštíviť naše predajne a obrátiť sa na našich špecialistov – O2 Guruov,“ uviedla hovorkyňa O2 Martina Jamrichová.

Redakcii MobilMania.sk sa však ozvali klienti, ktorí využívajú predplatené i fakturované služby O2 a zdieľanie dát im nefunguje práve v sieti tohto operátora. Na novších iPhonoch je údajne tethering funkčný. Operátor sa k doplňujúcim otázkam, či naozaj vylučuje komplikácie aj vo vlastnej sieti, nevyjadril.

Podľa našich informácií sa problém týka používateľov so systémom iOS 7.1. Pomôcť by mohla inštalácia najnovšej aktualizácie iOS 7.1.1 , ktorá opravuje mnohé drobné chyby vrátane tej so zdieľaním mobilného internetu.

Aktualizovať na iOS 7.1.1 je možné priamo z mobilného zariadenia cez funkciu Aktualizácia softvéru, ktorá sa nachádza v menu Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru.