29.4.2014 10:45 | Bleskovky MobilMania.sk

MasterCard spúšťa digitálnu peňaženku. Pre klientov jednej banky

Zdroj: archív

Prichádza digitálna peňaženka pre internetové nakupovanie. Ponúkne ju ČSOB. Známe sú aj dostupné e-shopy.

Kartová spoločnosť MasterCard spúšťa digitálnu peňaženku MasterCard Mobile už aj na Slovensku. Aplikácia je dostupná zatiaľ len pre klientov jednej banky, a to ČSOB. Služba umožňuje nakupovanie na internete pre majiteľov smartfónov či tabletov.

Platba sa automaticky načíta z QR kódu do telefónu, z ktorého rovno zaplatíte. Do aplikácie sa dá registrovať ľubovoľná platobná karta – MasterCard i Visa. Zákazník nakupuje bez toho, aby musel mať kartu pri sebe.

Mobilná aplikácia beží na systémoch Android (Google Play ) a iOS (App Store ). Klient si ju musí aktivovať cez overovací SMS kód, ktorý dostane na zadané telefónne číslo. Potom si vytvorí takzvaný mPIN, teda 6-miestne heslo, ktorým sa prihlasuje do aplikácie a potvrdzuje platby. Údaje z karty sa k obchodníkovi nedostanú.

Registrovať je nutné aj platobnú kartu – zákazník zadá jej údaje a aktivuje si ju úvodnou transakciou v hodnote 0,05 eura kvôli overeniu karty. Na karte musí mať povolené internetové platby. Aplikáciou MasterCard Mobile je možné platiť celkovo takmer v dvoch tisíckach e-shopov.