30.4.2014 08:55 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung má problémy s Galaxy S5. Niektoré kusy majú nefunkčný fotoaparát

Zdroj: Ján Trangel

Firma má problémy so svojou aktuálnou vlajkovou loďou medzi smartfónmi. Problémové kusy vraj vymení.

Apple pomaly spúšťa program na opravu uspávacieho tlačidla na iPhone 5, pretože niektorým používateľom tlačidlo nefunguje vôbec alebo len občas. Zdá sa, že v podobnej situácii je aj kórejský Samsung, ktorý musí „žehliť“ problémy so svojím topmodelom Galaxy S5.

Čítajte aj Samsung má problémy s Galaxy S5. Niektoré kusy majú nefunkčný fotoaparát

V tomto prípade však ide o problém s nefunkčným fotoaparátom. Samsung v krátkom stanovisku uviedol, že niektoré kusy smartfónu Galaxy S5 boli na trh dodané so spomínanou chybou. Podľa výrobcu je však komplikácia na ďalšej sérii vylúčená.

„Zistili sme, že problém nastal na limitovanom počte kusov. Ide o komplikáciu v pamäti ROM, ktorá uchováva aj informácie potrebné pre ovládanie fotoaparátu.“ informuje Samsung vo svojom oficiálnom stanovisku pre BBC News .

Samsung Galaxy S5 Zdroj: Ján Trangel

Každý kto kúpil chybný kus, má kontaktovať príslušný obchod alebo mobilného operátora, aby mohla byť uskutočnená prípadná výmena za nový. Kórejský producent však presne neuviedol, o aký počet kusov ide. Vieme len toľko, že problémové kusy sa objavili najmä v USA, ale aj v ďalších krajinách.

Čítajte aj Samsung má problémy s Galaxy S5. Niektoré kusy majú nefunkčný fotoaparát