7.5.2014 17:31 | Bleskovky MobilMania.sk

Google aktualizoval mobilné mapy pre Android a iOS

Zdroj: Google

Nová verzia aplikácie prináša viacero vylepšení. Na Slovensku však väčšina z nich nefunguje.

Google sprístupnil pre používateľov Androidu a iOS novú verziu svojej aplikácie Google Maps s číselným označením 8.0. Prináša viacero významnejších funkcií, no na Slovensku väčšina z nich nefunguje.

Prepracované sú predovšetkým offline mapy. Po novom si môže používateľ uložiť a spravovať mapy priamo z prostredia aplikácie. V zozname podporovaných krajín , medzi ktorými nájdeme aj krajiny ako Afganistan, Bermudy, Etiópia či Kazachstan, však Slovensko chýba.

Pri presunutí sa na územie podporovaných krajín si však mapu danej krajiny na offline používanie môžu uložiť aj Slováci.

Google aktualizoval mobilné mapy pre Android a iOS Zdroj: Google

Novinkou je tiež zobrazenie informácií o jazdných pruhoch, ktoré sú užitočné napríklad pri zjazde z diaľnice či pri komplikovanejších križovatkách. Funkcia je ale dostupná zatiaľ len pre Kanadu, Spojené štáty a Japonsko. Aplikácia po novom zobrazuje aj zostávajúcu vzdialenosť od cieľa, odhadovaný čas príchodu či alternatívne trasy.

Google tiež začal užšie spolupracovať so spoločnosťou Uber , ktorá ponúka alternatívu pre bežné taxislužby. Vo výsledkoch vyhľadávania začal po novom v niektorých mestách zobrazovať aj odhadovaný čas cesty pri použití služby Uber.