16.5.2014 14:48 | Bleskovky MobilMania.sk

Pozrite si Samsung Galaxy K Zoom naživo, poznáme cenu

Zdroj: Ján Trangel

Nová generácia zariadenia spájajúca možnosti smartfónu s optikou bežného kompaktného foťáku príde čoskoro na Slovensko.

Samsung prinesie aj na Slovensku nástupcu fotosmartfónu Galaxy S4 Zoom s mierne odlišným označením: Galaxy K Zoom. Do predaja sa dostane už začiatkom júna, cenu Samsung stanovil na 469 eur s DPH.

fotogaléria
Samsung Galaxy K Zoom Zdroj: Ján Trangel

Spredu vyzerá Samsung Galaxy K Zoom ako bežný smartfón

Novinka stavia na pozmenenej filozofii. Výrobca sa K Zoom snažil viac priblížiť bežným smartfónom, čomu prispôsobil tvar tela – ergonomické fotografické krivky nahradila klasická smartfónová placka. Výhodou sú však výrazne kompaktnejšie rozmery, zariadenie sa tak ľahko zmestí do vrecka nohavíc či saka.

Čítajte aj Pozrite si Samsung Galaxy K Zoom naživo, poznáme cenu

Za obeť padol klasický závit pre upevnenie na statív a samostatné pohyblivé tlačidlo pre približovanie a vzďaľovanie. Pre tento účel je v novinke možné využiť dvojicu tlačidiel regulácie hlasitosti, alebo príslušné gesto na dotykovom displeji.

Hrúbka zariadenia je oproti bežným smartfónom asi dvojnásobná, ale vzhľadom na použitú optiku to nie je až taká veľká obeť

Šesť procesorových jadier

Samsung Galaxy K Zoom je tenší v oblasti šošovky. Síce sa stále výrazne vysúva, v zatvorenom stave ale zaberá menej miesta. Na hornej hrane zariadenia sa nachádza polohovateľné tlačidlo spúšte, vedľa šošovky pribudol xenónový blesk.  Snímač pracuje s rozlíšením 20,3 Mpx, k dispozícii je desaťnásobný optický zoom.

fotogaléria
Samsung Galaxy K Zoom Zdroj: Ján Trangel

Objektív vo vysunutom stave výrazne vytŕča

Ďalšie fotografie nájdete v galérii  >>>

Skutočnou pýchou je však prepojenie tejto optiky s telom klasického smartfónu – 4,8-palcovým SuperAMOLED displejom pracujúcim v rozlíšení 1280 × 720 bodov. Klasickým hľadáčikom zariadenie vybavené nie je. Srdcom zariadenia je šesťjadrový procesor Exynos vlastnej výroby, ktorý sa skladá zo štyroch úsporných jadier s taktom 1,3 GHz a dvoch 1,7 GHz jadier určených na náročnejšie operácie. Procesoru sekunduje pamäť RAM s kapacitou 2 GB. Nechýba tiež grafický čip Mali-T624 GPU. Interná pamäť s kapacitou 8 GB je rozšíriteľná pomocou pamäťových kariet microSD až do 64 GB.

Čítajte aj Pozrite si Samsung Galaxy K Zoom naživo, poznáme cenu