19.5.2014 08:38 | Bleskovky MobilMania.sk

Kovový Samsung Galaxy S5 Prime sa objavil na údajných fotografiách

Zdroj: Phonearena.com

Oproti pôvodnému modelu došlo k minimálnym dizajnovým zmenám. Plast bol ale nahradený hliníkom.

Internetom už nejakú dobu koluje správa, že Samsung okrem pôvodnej verzie svojej vlajkovej lode, Galaxy S5, chystá aj jeho prémiovú, kovovú verziu s prívlastkom „Prime“ . Server Phonearena.com zverejnil už i jeho údajné fotografie, ktoré vraj získal od verného čitateľa.

Momentky ukazujú, že oproti štandardnej verzii sa vzhľad novinky príliš nezmení. Pôvodné kontúry i bodkovaný povrch zadného krytu ostáva zachovaný. Rozdiel spočíva v použitom materiáli, keď pôvodný plast nahradil hliník. Ďalším rozdielom je presunutie zadného reproduktoru na spodnú hranu zariadenia.

Údajné fotografie telefónu Samsung Galaxy S5 „Prime“, zdroj: Phonearena.com

Samsung Galaxy S5 „Prime“ by mal aj o niečo podrásť. Uhlopriečka displeja bude dosahovať 5,2 palca a ponúknuť má QHD rozlíšenie (1 440 x 2 560 pixelov). O pohon sa vraj postará čipset Qualcomm Snapdragon 805 so štyrmi procesorovými jadrami Krait 450 a grafikou Adreno 420, ktorým bude sekundovať 3 GB RAM. Ako operačný systém má byť použitý Android 4.4.3 (KitKat).

Napriek tomu, že fotografie vyzerajú vierohodne, nepochádzajú z oficiálneho zdroja, a preto ich treba brať s rezervou. Podľa najnovších indícií by však čakanie nemalo mať dlhé trvanie, nakoľko telefón má doraziť v júni. Dodajme, že vylepšený model svojej novej vlajkovej lode údajne chystá aj HTC .