27.5.2014 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk
PR článok

LTE bude nosnou témou konferencie NoTeS 2014

Medzinárodná konferencia Nová technika a služby v telekomunikáciách SR a ČR sa už tradične zameria na aktuálne trendy v oblasti elektronických komunikácií, tentoraz s dôrazom na siete štvrtej generácie.

Slovenská elektrotechnická spoločnosť (SES), člen ZSVTS, a Česká vědeckotechnická společnost spojů (ČVTSS), člen ČSVTS, organizujú dňa 11. 6. 2014 ôsmy ročník medzinárodnej konferencie Nová technika a služby v telekomunikáciách SR a ČR - NoTeS 2014.

Konferencia sa koná v Banskej Bystrici v priestoroch Výskumného ústavu spojov .

Konferencia NoTeS 2014 je zameraná na prezentáciu nových technológií a služieb elektronických komunikácií s dôrazom na mobilné komunikácie, najmä:

  • siete štvrtej generácie a služby, ktoré prinášajú;
  • problematika kompatibility LTE a DVB-T;
  • merania v oblasti LTE.

Na konferencii odznejú príspevky výrobcov technológií, poskytovateľov telekomunikačných služieb,  výskumných a vzdelávacích inštitúcií: Alcatel-Lucent Slovakia a.s.; Centrum excelentnosti GNSS; České vysoké učení technické Praha; Orange Slovensko, a.s.; Slovak Telekom, a. s.;  Swan, a. s.; Ústav telekomunikácií Fakulty elektrotechniky a informatik y Slovenskej technickej univerzity v Bratislave; Výskumný ústav spojov, n. o. a ďalších.

Účastníci budú mať príležitosť porovnať súčasný stav a trendy v Slovenskej a Českej  republike, najmä pokrok dosiahnutý za uplynulý rok.

Konferencia je určená odbornej verejnosti, poskytovateľom a používateľom elektronických komunikačných služieb, zástupcom podnikateľskej aj verejnej sféry pôsobiacim na trhu elektronických komunikácií a ďalším záujemcom o trendy v oblasti elektronických komunikácií. Súčasťou programu konferencie budú odborné príspevky a sprievodná výstavka služieb a aplikácií Výskumného ústavu spojov a ďalších spoločností.

Všetky potrebné informácie nájdete na webovej adrese Výskumného ústavu spojov .

O organizátoroch

Slovenská elektrotechnická spoločnosť obhajuje a zastupuje profesionálne záujmy svojich členov a ich združení a vytvára podmienky na realizáciu odborných záujmov vo všetkých oblastiach elektrotechniky a v súvisiacich odboroch.  Vykonáva najmä osvetovú činnosť, poradenskú činnosť, získavanie a výmenu informácií vo svojej odbornosti. Organizuje odborné podujatia, z ktorých sú publikované informácie vo forme, zborníkov, učebných textov a odborných článkov. SES organizuje každý rok niekoľko odborných podujatí, ktoré sú zamerané na najaktuálnejšie témy z oblasti elektronických komunikácií.

Česká vědeckotechnická společnost spojů pôsobí v Českej republike ako nezávislý šíriteľ nových informácií, poznatkov a skúseností a to ako medzi odbornou verejnosťou, tak aj medzi záujemcami o odbor elektronických komunikácií.  ČVTSS podporuje rozvoj odboru elektronických komunikácií a ich techniky podnecovaním vedeckej a vedecko-populárnej práce a šírením nových poznatkov do praxe, rozvíja nezávislú prognostickú činnosť, usiluje sa o využitie výsledkov vedeckovýskumnej činnosti a o uplatnenie výsledkov rozvoja elektronických komunikácií na medzinárodnej úrovni. ČVTSS v rámci svojej činnosti organizuje vedecké a pracovné konferencie, prednášky, kurzy, vydáva publikácie súvisiace s odborom elektronických komunikácií.

Výskumný ústav spojov , organizačný partner konferencie, sa vo svojej činnosti zameriava na aplikovaný výskum elektronických komunikácií, poštových služieb, inteligentných komunikácií, poštových služieb, inteligentných dopravných systémov, elektronickej verejnej správy a ďalších súvisiacich oblasti. Výrobcom a dovozcom elektronických výrobkov a zariadení ponúka VÚS služby akreditovaných laboratórií v oblasti merania elektrickej bezpečnosti,  hluku, EMC a ďalších.

Dlhoročná spolupráca SES, ČVTSS a VÚS je zárukou kvalitného obsahu konferencie NoTeS 2014.