28.5.2014 13:40 | MobilMania
Naživo

LG G3: Vlajková loď s bezkonkurenčným displejom

Zdroj: Ján Trangel

Novinka zaujme 5,5-palcovým QHD displejom, fotoaparátom s laserovým zostrovaním či elegantným dizajnom.

Článok pôvodne publikovaný 27.5. bol presunutý na 28.5.

Smartfón LG G3 je vyrobený z plastu a nie z kovu ako naznačovali niektoré uniknuté informácie. Povrchová úprava má však pripomínať kov v najväčšej možnej miere. Vďaka použitiu polykarbonátu sa podarilo zachovať váhu zariadenia na prijateľnej úrovni 150 gramov. Ďalšie rozmery zariadenia sú 146,3 x 74,6 x 8,9 mm, čo je pri 5,5-palcovej uhlopriečke slušné.

fotogaléria
LG G3 Zdroj: LG

Z pohľadu dizajnu je zaujímavé najmä to, že ovládacie tlačidlá sú umiestnené na zadnej strane smartfónu. Hrany a predná strana zariadenia sú o tieto ovládacie prvky „ochudobnené“. Pozornosť si zaslúži aj reproduktor s výkonom 1 W a podporou Boost módu, pri ktorom sa výkon zdvihne na 1,5 W.

Displej z inej galaxie

Ako sa zdá, preteky v zväčšovaní displejov a rozlíšenia nie sú zďaleka na konci. Kórejská spoločnosť LG svojím novým počinom LG G3 posúva hranice toho, na čo sme boli dosiaľ zvyknutí. Nové zariadenie disponuje 5,5-palcovým IPS displejom s QHD rozlíšením, čo pri danej uhlopriečke predstavuje hustotu zobrazovacích bodov na úrovni 534 ppi.

LG G3 naživo

Pod kapotou zariadenia nájdeme čipset Qualcomm Snapdragon 801 so štvorjadrovým procesorom Krait 400 s taktom 2,5 GHz a grafickým akcelerátorom Adreno 330. Výkonné komponenty sú doplnené o 3 GB operačnej pamäte RAM v prípade 32 GB verzie smartfónu. Verzia so 16 GB internej pamäte má 2 GB RAM. Obom verziám však nechýba slot na pamäťové karty microSD.

Z pohľadu konektivity dostávame Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 ac, NFC a infračervený port. Batéria má kapacitu 3000 mAh a je používateľom vymeniteľná. Smartfón podporuje aj bezdrôtové nabíjanie, ale za týmto účelom je nutné vymeniť zadný kryt za kus, ktorý je na tento druh nabíjania patrične vybavený.

LG G3 naživo

Zaostrujeme laserom

LG G3 ponúkne aj špičkový fotoaparát s rozlíšením 13 Mpix, laserovým automatických zaostrovaním a pokročilou optickou stabilizáciou. Nechýba ani duálna prisvetľovacia LED dióda. Predná kamera má rozlíšenie 2 Mpix a je špeciálne upravená na zhotovovanie kvalitných selfies.

Ďalšie živé fotografie nájdete v galérii >>>

Operačným systémom zariadenia je Android vo verzii 4.4.2 KitKat s redizajnovanou nadstavbou Optimus UI s novým elegantným flat dizajnom. Zo softvérových zlepšovákov nás zaujal digitálny asistent v štýle Google Now s názvom LG Smart Notice. Zmien sa dočkala aj klávesnica, pri ktorej môžeme upravovať jej veľkosť v reálnom čase podľa potreby.

fotogaléria
LG G3 Zdroj: LG

Súčasný trend dopĺňa aj aplikácia LG Health s funkciami na monitorovanie životosprávy. Kórejská spoločnosť myslela aj na bezpečnosť a implementovala aj funkcionalitu Knock code, ktorá umožní odomykanie zariadenia sekvenciou poklepaní na displej.

LG G3 naživo

Vlajkový model LG G3 bude na slovenskom trhu k dispozícii od 1. júla za odporúčanú cenu 593 eur (16 GB) a 630 eur (32 GB). Telefón budú ponúkať aj operátori Orange a Telekom.

Ďalšie živé fotografie nájdete v galérii >>>

liveblog:

Pôvodný článok:

Pripravovanú novinku od LG sprevádzajú podrobné úniky rôznych informácií už dlhé týždne. Máme teda dobrú predstavu o tom, čo môžeme dnes na oficiálnom predstavení smartfónu v Londýne očakávať.

Dosiaľ známe informácie, ktoré sme pre vás zhrnuli v samostatnom článku , potvrdzuje aj najnovší „únik“, o ktorý sa postaral oficiálny holandský portál spoločnosti LG, ktorý omylom zverejnil kompletné technické špecifikácie zariadenia a produktové fotografie.

Tešiť sa teda môžeme na špičkový smartfón s 5,5-palcovým QHD displejom (2560 x 1440 pixelov), štvorjadrovým procesorom s taktom 2,5 GHz, 3 GB RAM či 13Mpix fotoaparátom s možnosťou nahrávania 4K videa. Chýbať nemá ani slot pre pamäťové karty microSD.

Čítajte aj LG G3: Vlajková loď s bezkonkurenčným displejom

Dominantným výrobným materiálom má byť po novom kov s jemne brúsenou úpravou. Ovládacie tlačidlá nájdeme na zadnej strane smartfónu, pričom na prednej strane sa nenachádzajú žiadne hardvérové ovládacie prvky.

LG má však určite niekoľko prekvapení v rukáve, o ktorých sa dozvieme až na samotnej konferencii. Najvýznamnejšími chýbajúcimi skladačkami sú dostupnosť a cena.