2.6.2014 10:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung uviedol 7-palcového obra

Zdroj: Samsung

Zdajú sa vám súčasné mobily príliš malé? Kórejský Samsung má extrémne riešenie.

Správy z uplynulého mesiaca naznačovali, že predstavenie „obrieho“ smartfónu (tabletofónu) so 7-palcovým displejom od Samsungu sa môže stať čoskoro realitou. Kórejská firma aktuálne spomínaný produkt uviedla na domácom trhu. Je známy ako Samsung Galaxy W, pričom medzinárodne bude zrejme ponúkaný ako Galaxy Mega 7.0.

Samsung Galaxy W alias SM-T2558 sa môže pochváliť až 7-palcovým displejom, ktorý však ponúka rozlíšenie len 1 280 x 720 pixelov (pomer strán 16:9). Aspoň Full HD by mu svedčalo viac.

Samsung Galaxy W Zdroj: Samsung

Ďalšie parametre podľa Phonearena.com zahŕňajú štvorjadrový čip s taktom 1,2 GHz, 1,5 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB interného flash priestoru. Na zadnej strane tiež nájdeme 8-megapixelový fotoaparát a batéria má kapacitu 3 200 mAh. Vzhľadom na veľkosť displeja je však vyššia kapacita priam vyžadovaná. Operačným systémom je predbežne starší Android 4.3.

Novinka pritom nadväzuje na ďalšieho „obra“ v ponuke Samsungu - Galaxy Mega 6.3 so 6,3-palcovým displejom. Na výber je čierne, biele aj červené farebné prevedenie. Dostupnosť v iných končinách je zatiaľ otázna.