4.6.2014 07:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Vertu Signature Touch: Luxus z titánu a kože

Zdroj: Vertu

Vertu pridáva do ponuky svoj najnovší 4,7-palcový smartfón s titánovým telom a koženou dekoráciou.

Vertu predstavuje nový smartfón, ktorý sa za svoju vnútornú výbavu rozhodne nebude musieť hanbiť. Ponúkne prakticky všetko to, čo súčasné high-endové smartfóny, avšak v ešte oveľa drahšom balení, uvádza server GSMArena.com.

fotogaléria
Vertu Signature Touch Zdroj: Vertu

Najnovší prírastok v portfóliu Vertu sa vyznačuje 4,7-palcovým displejom s rozlíšením 1080p. Zobrazovacia jednotka je pritom chránená zafírovým sklíčkom odolným proti poškriabaniu. V luxusnom tele z titánu sa ukrýva štvorjadrový procesor Snapdragon 800 taktovaný na 2,3 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM a vnútorný úložný priestor s kapacitou 64 GB. Novinke nechýba ani podpora LTE sietí.

Pri vývoji nového smartfónu s výrobcom spolupracovali dve ďalšie spoločnosti. Zadný fotoaparát zabezpečila firma Hasselblad. Ponúkne 13 megapixelov a nechýba mu ani dvojitý LED blesk. Predná kamera disponuje rozlíšením 2,1 megapixelu.

fotogaléria
Vertu Signature Touch Zdroj: Vertu

Druhou spolupracujúcou firmou je Bang & Olufsen, ktorá sa postarala o dvojicu vstavaných reproduktorov. K smartfónu bude ako doplnková výbava ponúkaný aj prémiový headset kombinujúci hliník a jahňaciu kožu. Výdrž zabezpečuje batéria s kapacitou 2 275 mAh s podporou bezdrôtového nabíjania. Vertu Signature Touch bude dodávaný s operačným systémom Android 4.4 KitKat.

fotogaléria
Vertu Signature Touch Zdroj: Vertu

Vertu Signature Touch bude dostupný na objednávku ešte v priebehu tohto mesiaca. Na výber by pritom mali byť tri typy kože (teľacia, krokodília a jašteria), ktoré vhodne dopĺňajú titánové kryty. Cena za základný model bola stanovená na 7 900 eur, za najvyššiu verziu pokrytú kožou z jaštera si výrobca pýta až 11 500 eur.