6.6.2014 10:11 | Bleskovky MobilMania.sk

Telekom k Happy: Voľné minúty budú aj do zahraničia a na roaming

Zdroj: archív

Telekom k Happy: Voľné minúty budú aj do zahraničia a na roaming.

Operátor Telekom od stredy mení systém voľných minút pre paušály Happy. Novým zákazníkom alebo pri predĺžení zmluvy k paušálom Happy sa budú voľné minúty míňať na hovory na Slovensku, do EÚ a na prijímanie hovorov v EÚ.

Okrem nového typu voľných minút sa v paušáloch nič nemení. Aj počet minút zostáva nezmenený.

Pri programoch Happy XL volania, Happy XL a Happy XXL sa ale neobmedzený balíček volaná uplatní len na domáce hovory do všetkých sietí bez FUP. Na volania do EÚ a prijímanie hovorov v roamingu ale bude zdieľaných 1000 minút, čiže nebudú neobmedzené. Podľa operátora sa k tejto hranici nedostalo ani promile zákazníkov z radov firiem a podnikateľov, preto nepredpokladá, že na hranicu narazia nefiremní zákazníci.

Akcie pre ostatných

Pre zákazníkov všetkých, teda "starých" Happy paušálov a iných paušálov operátora sú v platnosti minuloročné roamingové akcie.

Pokračuje akcia Happy Roaming s cenami 13 centov za hovor (aj prijatý) či SMSky v rámci EÚ a pár ďalších krajín (Island, Nórsko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko). K tomu je 10 MB dát zadarmo.

Ale pozor, ceny prijatých hovorov aj odoslaných SMSiek sú v EÚ paradoxne nižšie než bez balíčka Happy roaming. Pozrite si ceny od 1. júla, ktoré operátori v rámci komunikácie z EÚ nemôžu prekročiť v rámci euroregulácie:

  • odchádzajúci hovor (za minútu) – 22,8 centa
  • prichádzajúci hovor (za minútu) – 6 centov
  • SMS – 7,2 centa
  • dáta – 24 centov/MB

Akcia Happy Roaming ale zvýhodňuje aj komunikáciu z krajín mimo EÚ. Treba si vždy porovnať ceny v rámci akcie a bežnú cenníkovú cenu. Bližšie porovnania budeme prinášať od budúceho týždňa.

Nové balíky dát až neskôr

Novú ponuku zvýhodnených dát Telekom zatiaľ nemá, v platnosti je doterajšia. Má sa to zmeniť v júli.

„Najväčší hit bude v roamingu pri dátach,“ predpokladá hovorca Michal Korec. Základná cena za megabajt totiž vďaka nariadeniu EÚ klesne pri všetkých operátoroch na približne 24 centov. Z viac ako dvojnásobku.

Na článku spolupracoval Peter Steigauf