21.6.2014 12:28 | Bleskovky MobilMania.sk

Šéf BlackBerry ukázal dve pripravované novinky: Passport a Classic

Zdroj: Crackberry.com

BlackBerry v dohľadnej dobe uvedie na trh dva nové smartfóny - Passport a Classic. Spoločnosť pri nich staví na osvedčené riešenie v modernejšom balení.

Výkonný riaditeľ spoločnosti BlackBerry John Chen ukázal pri príležitosti výročného zhromaždenia spoločnosti dve pripravované novinky. BlackBerry Passport a Classic majú byť stelesnením plánov na návrat spoločnosti k zisku, uvádza server Crackberry.com.

zdroj: Crackberry.com

BlackBerry už čoskoro predstaví dva nové modely nadväzujúce na tradičnú koncepciu smartfónov tejto kanadskej firmy. Tešiť sa teda môžeme na hardvérovú Qwerty klávesnicu, pričom obe novinky sa majú vyznačovať modernejším strihom. Práve ten má byť v kombinácii s osvedčeným riešením klávesnice receptom na úspech.

S čím teda môžeme počítať? BlackBerry Passport má ponúknuť 4,5-palcový displej s rozlíšením 1 440 x 1 440 pixelov a Qwerty klávesnicu s trojicou riadkov. Ostatných informácií o pripravovanej novinke je zatiaľ minimum. Špekuluje sa, že vo vnútri bude použitý štvorjadrový procesor Snapdragon 800. V prípade druhého zariadenia je otáznikov ešte viac.

BlackBerry Classic sa bude výraznejšie podobať na svojich predchodcov z radu Q. Oproti modelu Passport sa vyznačuje útlejším telom a 3,5-palcovým displejom. Z dostupných fotografií vyplýva, že mu ale nebude chýbať tradičný trackpad.

zdroj: Crackberry.com 

V otázke dátumu uvedenia na trh môžeme opäť vychádzať iba z dohadov. Predpokladá sa, že spoločnosť uvedie obe novinky koncom leta, prípadne začiatkom jesene.