21.6.2014 12:55 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový hit: Aplikácia, ktorá vie poslať jediné slovo

Zdroj: Yo

„Yo“. To je jediný obsah, ktorý dokáže zdieľať aplikácia s rovnakým názvom. Napriek tomu sa stala populárnou.

V obchodoch s aplikáciami pre smartfóny sa pravidelne objavujú veľké bizarnosti. Z času na čas niektorá z nich vystrelí nahor a stane sa populárnou. Sčasti náhodou, Sčasti z recesie. To je aj prípad nového hitu Yo. Aplikácie, ktorá vie jediné — poslať vašim kontaktom slovo „Yo“.

Yo má v súčasnosti viac než 50 tisíc aktívnych používateľov, ktorí si vzájomne poslali štyri milióny „Yo“. Spustená bola ako prvoaprílový žart, no nečakaný úspech jej zaistil investíciu v hodnote 1,2 milióna dolárov od bližšie nešpecifikovaných investorov. Na tému upozornil server Techcrunch.

Autor aplikácie Or Arbel už sprístupnil API tretím stranám. Akýkoľvek web či iná aplikácia tak môže zasielať používateľom „Yo“ notifikácie. Takto sa môžete dozvedieť napríklad to, keď padne gól na práve prebiehajúcom futbalovom šampionáte v Brazílii . Na telefóne sa jednoducho objaví push notifikácia „Yo“ od používateľa WorldCup.

Ak sa chcete do tejto recesistickej zábavky zapojiť, Yo si môžete stiahnuť na zariadenia s Androidom a iOS z obchodov Google Play a App Store .