2.7.2014 13:27 | Bleskovky MobilMania.sk

Uniknuté makety iPhonu 6 sú len približné, dizajn antén sa bude líšiť

Zdroj: 9to5Mac

Obrázky a makety prichádzajúceho iPhonu 6 nie sú finálnou verziou dizajnu smartfónu od Apple

Už dlhé mesiace internetom kolujú uniknuté makety očakávaného smartfónu iPhone 6 od Apple. V tohtoročnej verzii nového zariadenia by sme sa mali dočkať najmä výrazne väčšieho displeja s vyšším rozlíšením. To, že iPhone 6 bude zatiaľ najväčším smartfónom z dielne Apple, naznačujú aj makety, ktoré ukazujú predbežný dizajn zariadenia.

fotogaléria
Maketa iPhone 6 Zdroj: 9to5Mac

Japonský denník Nikkei využil svoje zdroje v rámci dodávateľskej siete Apple, aby porovnal uniknuté makety s reálnym vzhľadom nového smartfónu. Podľa dostupných informácií tak môžeme makety považovať za hrubý náčrt, ktorý sa bude v dôležitých detailoch líšiť, informoval server 9to5Mac.

Jednou z najkontroverznejších čŕt uniknutých makiet je dizajn plôch v hornej a spodnej časti, pod ktorými sa budú nachádzať antény smartfónu. Mnohých naplnilo skepsou hlavne zvýraznenie týchto plôch plastovými pruhmi.

fotogaléria
Maketa iPhone 6 Zdroj: 9to5Mac

Podľa informácií japonského denníka slúžia tieto pruhy na maketách len ako indikátor plôch, ktoré budú vo finále nahradené sklom. Existuje aj alternatíva, že pruhy v konečnej verzii zostanú, ale budú vyrobené s lešteného skla.

Rovnako by malo zmenami prejsť aj zobrazenie loga spoločnosti na zadnej strane zariadenia. To má byť po novom vyrezané priamo do zadného krytu smartfónu, na rozdiel od súčasnej generácie, kde je logo na zadnej strane vygravírované.

Noviny Nikkei naznačujú aj nasadenie jemne zaobleného displeja, ktorý plynule prejde do tela zariadenia bez výrazných prechodov v podobe ostrých hrán, ktorými sa vyznačuje súčasný top model iPhone 5S .

fotogaléria
Maketa iPhone 6 Zdroj: 9to5Mac

Vo všeobecnosti sa očakáva predstavenie dvoch nových iPhonov so 4,7 a 5,5-palcovými uhlopriečkami. Dátum predstavenia nových modelov zatiaľ nie je známy. Zdroje z prostredia mobilných operátorov naznačujú , že samotný predaj by mal odštartovať v piatok 19. septembra.

Čítajte aj Uniknuté makety iPhonu 6 sú len približné, dizajn antén sa bude líšiť