3.7.2014 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Pošta sa operátora nevzdáva. Potrebuje vraj viac času

Zdroj: archív

Štátny doručovateľ tvrdí, že nezmenil zámery a naďalej chce vstúpiť na telekomunikačný trh.

SIM karty s logom Slovenskej pošty sú naďalej reálne. Doručovateľská firma vyvolala v apríli záujem ľudí svojimi vyhláseniami o operátorských plánoch. Služby by chcela poskytovať ako značkový operátor, teda bez vlastnej siete.

Pošta si potrebuje vybrať tradičného mobilného poskytovateľa, s ktorým bude spolupracovať. Môže to byť Orange, Telekom, O2 i nováčik Swan . Operátor jej „prepožičia“ sieť pre zákazníkov.

„Slovenská pošta v súčasnosti rokuje s mobilnými operátormi a analyzuje ich ponuky,“ zopakovala pôvodné stanovisko poštárov hovorkyňa Stanislava Pondelová. Podľa čerstvých informácií MobilManie má rozhodnutie padnúť do dvoch mesiacov. Pôvodne to malo byť skôr, ešte do konca mája .

Trh mobilných poskytovateľov je vysoko konkurenčný. Penetrácia SIM kariet atakuje už takmer  120 percent a málokto dnes nepoužíva mobil. Aktuálne na trhu naplno pôsobí iba jeden značkový operátor, teda Tesco Mobile. FunFón je po vystúpení Fun rádia predplatenkou Orangeu. Swan mobile stiahol web a je v útlme.

Pošta by chcela zužitkovať svoju širokú predajnú sieť. Štátny doručovateľ bude zrejme skôr v pozícii „tichého“ poskytovateľa, podobne ako Tesco. Služby poštárov by tak boli do veľkej miery previazané s operátorom, ktorý im poskytne sieť.