8.7.2014 10:09 | Bleskovky MobilMania.sk

Android vraj mieri na zariadenia línie Lumia

Hoci doteraz Nokia ponúkla vlastné Androidy len cez rodinu Nokia X, čoskoro dôjde k zmene.

Keď Nokia predstavila líniu smartfónov s operačným systémom Android (Nokia X), takpovediac prelomila ľady. Microsoft, ktorý už vlastní Nokiu, by sa však nemusel zastaviť len u tejto rodiny telefónov, do ktorej nedávno pribudol nový člen Nokia X2.

Čítajte aj Android vraj mieri na zariadenia línie Lumia

Podľa dostupných správ totiž Microsoft kuchtí minimálne jedno zariadenie so systémom Google Android, ktoré bude spadať do línie Lumia. Išlo by o zaujímavý ťah, keďže tieto zariadenia sú typické práve využívaním platformy Windows Phone.

Big news: Android-powered Lumia incoming, from Nokia by Microsoft - http://t.co/KKLstDDVVO — @evleaks (@evleaks) July 7, 2014

Na druhej strane, podobné správy môžu byť len ďalším dôkazom, že Microsoft to s Androidom „myslí vážne“. Nedávno sa napríklad objavila informácia, že Microsoft zvažuje možnosť spúšťania aplikácií pre Android na platforme Windows Phone, pripomína Neowin.net .

Microsoft si tým chce podľa všetkého zaistiť lepšiu podporu zo strany vývojárov a tiež zaplátať nemalé medzery v ponuke aplikácií pre Windows Phone, ktorá pokrivkáva za Androidom aj iOS.