9.7.2014 07:18 | Bleskovky MobilMania.sk

Aktualizácia pre Windows Phone 8.1 prinesie triedenie dlaždíc

Zdroj: dreamstime

Prvá softvérová aktualizácia Windows Phone 8.1 čoskoro poputuje k operátorom. Do konca roka príde ešte jedna.

Microsoft dokončuje práce na minoritnej aktualizácii mobilnej platformy Windows Phone 8.1. Známa je pod označením GDR 1 (respektíve Update 1) a pripravená na ďalšiu distribúciu bude už údajne tento týždeň, píše server Neowin.net.

Najdôležitejšou novinkou bude možnosť vytvárať priečinky na štartovacej obrazovke, vďaka čomu používateľ získa väčší prehľad nad živými dlaždicami. Operačný systém sa zároveň priblíži konkurenčným riešeniam Android a iOS, ktoré zoskupovanie ikon podporujú už dlhšie.

Očakáva sa, že Microsoft uvoľní aktualizáciu v rámci programu pre vývojárov a poskytne ju na testovanie jednotlivým mobilným operátorom. Prvú možnosť môžu využiť prostredníctvom jednoduchého triku i bežní používatelia. Nemusia teda čakať na oficiálne sprístupnenie.

Medzičasom sa stihli objaviť aj plány Microsoftu o ďalších vylepšeniach platformy, upozornil Wpcentral.com. Do konca roka by mala spoločnosť prísť ešte s jednou aktualizáciou. Tretia sa má objaviť v úvodnej fáze budúceho roka predtým, než bude oznámená nová generácia Windows Phone (kódový názov Threshold). Približne rovnako prebiehalo vylepšovanie Windows Phone 8.