12.7.2014 16:40 | MobilMania

Apple iPhone 6: Silák s ľahkým telom

Zdroj: Amazon Japan

Očakávaný iPhone 6 má ponúknuť nielen procesor s vysokým taktom, ale zároveň jeho telo zostane príjemne ľahké.

Na internet podľa všetkého unikli ďalšie zaujímavé informácie, ktoré sa týkajú očakávaného nového iPhonu od firmy Apple.

Hmotnosť 113 gramov

Zariadenie známe ako Apple iPhone 6 sa totiž objavilo zalistované na japonskej stránke Amazonu, upozornil server GSMArena.com . Informácií o samotnom produkte je zatiaľ pomenej, no napriek tomu sme sa dozvedeli zaujímavé skutočnosti. Okrem iného Amazon Japan potvrdzuje, že nový iPhone 6 by skutočne mal mať 4,7-palcový displej. Predbežne nejasného rozlíšenia.

fotogaléria
zdroj: Amazon Japan Zdroj: Amazon Japan

Za povšimnutie však stoja aj udávané rozmery zariadenia – 13 x 6,5 x 0,7 cm, čiže nový iPhone by mal patriť medzi najkompaktnejšie telefóny svojho druhu. Hmotnosť je udávaná na hranici 113 g.  

Stránka Amazonu tiež uvádza, že nový iPhone 6 by mal byť dostupný 30. septembra tohto roka. Už predtým sa pritom viackrát spomínalo, že ďalší iPhone bude uvedený do predaja ešte v septembri 2014.

Firma Apple by zároveň mala predstaviť ešte väčší model ďalšieho iPhonu, ktorý ponúkne podľa fám zhruba 5,5-palcový displej.

Ako sme písali už v samostatnej bleskovke , iPhone 6 (minimálne 4,7-palcový model) by mal ponúknuť technickú špecialitu – displej má byť proti mechanickým vplyvom chránený zafírovým sklom. Sila zafíru má spočívať predovšetkým v jeho vysokej odolnosti, takže napriek tenkej vrstve sklo dobre odoláva nárazom i ohýbaniu.

iOS 8 či progresívnejší procesor

Nepôjde však o jedinú zaujímavosť nového iPhonu. Vo všeobecnosti sa očakáva, že iPhone 6 ponúkne novú verziu mobilného operačného systému iOS 8. Jeho novinky firma Apple podrobnejšie predstavila už na júnovej konferencii.

Čítajte aj Apple iPhone 6: Silák s ľahkým telom

Ďalším hojne diskutovaným prvkom základnej výbavy je použitý čip. Nové správy ohľadne tejto témy potvrdzujú, že „srdcom“ nového iPhone 6 (ale aj iPad Air 2) bude Apple A8.

fotogaléria
Apple A8 Zdroj: GSMarena.com

Na jeho výrobu má byť použitý progresívnejší 20nm výrobný proces. Opäť pôjde o 64-bitový a podľa všetkého aj dvojjadrový čip, podobne ako A7. No kým takty A7 sa pohybujú niekde okolo hranice 1,3 až 1,4 GHz, novinka by mala s taktom „prelomiť hranicu“  2 GHz.

Je zrejmé, že tým môžeme očakávať od nového zariadenia (zariadení) výrazný nárast výkonu v porovnaní s predchodcami. Na tému upozornil Phonearena.com .