18.7.2014 16:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Telekom rozdáva Happy roaming. K novým paušálom Happy

Zdroj: archív

Operátor ponúka roamingový balíček bez poplatkov. Podmienkou je objednávka cez e-shop.

Balíček Happy roaming od Telekomu sa dá získať zadarmo. Musíte si ale vziať nový zmluvný kontrakt na program Happy s 24-mesačnou viazanosťou. Paušál si môžete zvoliť ako nový zákazník alebo si len predĺžite zmluvu, respektíve prejdete z inej služby na program Happy.

Ponuka platí výhradne pre zákazníkov, ktorí si objednajú paušál cez e-shop operátora. Pri objednávke musíte potvrdiť záujem o bezplatný Happy roaming, inak vám Telekom ponechá základnú eurotarifu . Platený balíček bežné stojí dve eurá mesačne.

Ušetríte len niekedy

Telekom ponúka Happy roaming za nezmenených podmienok ako minulý rok . V rámci EÚ platí taxa 13 centov – za minútu akéhokoľvek hovoru aj jednu SMSku. Oproti eurotarife sa dá ušetriť na odchádzajúcich telefonátoch – 9,8 centa za minútu.

Od 1. júla začala platiť ďalšia vlna euroregulácie, ktorá určuje základné ceny:

  • odchádzajúce hovory: 0,228 €/min. (tarifikácia 30+1)
  • prichádzajúce hovory: 0,06 €/min. (tarifikácia 1+1)
  • odoslaná SMS: 0,072 €
  • prenesené dáta: 0,24 €/MB (účtovanie po 1 KB)

Na textovej správe zákazník naopak prerobí od júla ešte výraznejšie, a to 5,8 centa. Za každú minútu prichádzajúceho hovoru zaplatíte s Happy roamingom o rovných 7 centov viac oproti eurotarife. Porovnanie sme priniesli v samostatnom článku .

Balíček od Telekomu je tak výhodný iba pri odchádzajúcich hovoroch. Naďalej platí akcia, že pri prvej aktivácii služby zákazník dostane ako bonus 10 megabajtov dát na prvé tri mesiace.

Voľné minúty už aj na roaming

Telekom v júni spustil novinku – novým zákazníkom alebo pri predĺžení zmluvy k paušálom Happy sa budú voľné minúty míňať nielen na hovory na Slovensku, ale aj do EÚ a na prijímanie hovorov v EÚ. 

Pri programoch Happy XL volania, Happy XL a Happy XXL platí limit tisíc minút – na hovory do EÚ a prichádzajúce volania v roamingu. Po vyčerpaní voľných minút zákazník platí ceny podľa toho, či má aktívnu eurotarifu alebo iný roamingový balík, teda napríklad Happy roaming.