21.7.2014 12:56 | Bleskovky MobilMania.sk

Foursquare presunul check-iny do novej aplikácie Swarm

Zdroj: Foursquare

Služba dlhšiu dobu ponúkala Swarm paralelne s Foursquare. Teraz však používateľov prinútila používať na checkovanie novú aplikáciu.

Swarm Zdroj: Foursquare

Geolokačná služba Foursquare , prostredníctvom ktorej sa bolo možné „checkovať“ na rôznych miestach a získavať odznaky či tipy od ďalších používateľov, v súčasnej podobe končí.

V posledných dňoch už služba nedáva používateľom na výber a check-iny presunula do novej aplikácie, čím prinútila používateľov buď používať novú aplikáciu Swarm , alebo jednoducho službu prestať používať úplne. Pôvodná aplikácia Foursquare bude slúžiť len na objavovanie nových miest a tiež ako databáza používateľských tipov.

Namiesto jednej aplikácie sa tak teraz budú musieť používatelia prepínať medzi dvoma. V prípade, že si napríklad budete chcieť o danom mieste, na ktorom ste sa „checkli“, vo Swarm dozvedieť nejaké tipy, polohu na mape či telefónny kontakt, budete sa musieť prepnúť do Foursquare.

Novú aplikáciu pomerne negatívne prijali aj samotní používatelia. V americkom App Store má Swarm hodnotenie len jednu a pol hviezdičky z piatich a mnoho používateľov kritizuje práve nezmyselnosť používania dvoch aplikácii.