23.7.2014 18:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Sprej Imprevious dodá vášmu mobilu vodotesnosť

Zdroj: archív

Eliminovať škrabance na mobilných zariadeniach je možné vďaka rôznym krytom. Ochrániť mobil pred vodou je zvyčajne väčší problém. Existuje ale riešenie.

Na trhu sa objavil nový spej, ktorý vaše mobilné zariadenie môže ochrániť pred škrabancami a dodá mu vodotesnosť. V súčasnosti existuje len niekoľko produktov, ktoré tento sprej nepotrebujú. Sprej s názvom Impervious však dokáže ochrániť úplne každé zariadenie, uvádza PhoneArena.com.

Imprevious je neviditeľný priehľadný a hydrofóbny sprej. Skladá sa z molekúl tisíckrát tenších ako ľudský vlas. Novinka je aktuálne dostupná v dvoch verziách. Sprej pre externú aplikáciu je vhodný bez ohľadu na výrobcu pre všetky mobilné zariadenia. Mobil alebo tablet stačí jednoducho nastriekať. Po zaschnutí získa vodotesnosť, ktorá by mala trvať minimálne tri roky. Táto verzia spreja stojí 29,95 dolára (22,24 eur).

Druhá verzia je určená aj pre vnútorné použitie a je vhodná výhradne pre zariadenia značky Apple. Sprej sa v tomto prípade aplikuje na vonkajšiu stranu aj vnútorné komponenty. Pred jeho aplikáciou je nutné zariadenie rozobrať a jednotlivé časti postriekať samostatne. Po zaschnutí a opätovnom poskladaní by telefón alebo tablet mali získať vodotesnosť, ktorá zvládne hĺbku jedného metra až počas 30 minút. Tento variant Imprevious stojí 39,95 dolárov (29,67 eur).

V súčasnosti je dostupnosť spreja pomerne obmedzená. Aktuálne si ho môžete objednať priamo na stránke výrobcu. Pokiaľ žijete na území USA, k dispozícii máte aj internetový obchod Smart Shop Technologies , ktorý sídli v Kalifornii. Časom by sa ale prostredníctvom distribučných kanálov mohol dostať aj do tuzemských obchodov.

(1 EUR = 1,3465 USD)

TIP: Oznámkujte našich operátorov