29.7.2014 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli údajné snímky pripravovanej Motoroly Moto X+1

Zdroj: AndroidPolice.com

Na internete sa objavili fotografie chystanej novinky od Motoroly. Zaujme najmä kovovým rámikom po obvode a duálnym LED bleskom.

Vlajková loď spoločnosti Motorola, Moto X bola predstavená už minulý rok v auguste. Najnovšie sa na portáli Androidpolice.com objavili fotografie, na ktorých by sme mali vidieť jej nástupcu s predpokladaným názvom Moto X+1. Podľa ich zdroja už práce na telefóne údajne finišujú.

Moto X+1 (zdroj: Androidpolice.com )

Opásaná kovom

Svojimi líniami sa novinka nápadne ponáša na minuloročnú Moto X . Na prednom paneli však nájdeme podobný dizajn reproduktoru a mikrofónu ako v cenovo dostupnom modeli Moto E . Aj Motorola sa pravdepodobne zapojí do trendu kovových prvkov na tele smartfónu. Podobne ako napríklad na nedávno predstavenom smartfóne Xiaomi Mi4 či pripravovanom Samsung Galaxy Alpha , by sme i po jej obvode mali nájsť kovový rámik.

Na fotografiách máme možnosť vidieť zadný kryt s drevenou textúrou, takže aj pri Moto X+1 bude zrejme k dispozícii možnosť výberu zo širokej palety krytov. Túto možnosť naznačil taktiež príspevok od používateľa @evleaks na Twitteri. K dispozícii má byť teda okrem drevenej textúry aj imitácia kože i niekoľko ďalších farieb.

Či bude dizajn novinky možné upravovať až do takej miery ako pri jej predchodcovi, je zatiaľ neznáme. Moto X napríklad umožňuje výber vlastnej farby tlačidiel hlasitosti alebo vygravírovanie textu do krytu.

Novinka má disponovať aj hliníkovým rámom po obvode (zdroj: Androidpolice.com )

Dočkáme sa aj Full HD

Známe sú tiež predbežné technické špecifikácie novinky. Displej by mal disponovať uhlopriečkou 5,1 palca a Full HD rozlíšením (1 920 × 1 080 obrazových bodov). Išlo by tak o prvý Full HD smartfón od spoločnosti Motorola, informuje napríklad GSMarena.com.

Srdce novinky má tvoriť štvorjadrový čip Snapdragon 800 taktovaný na 2,3 GHz spolu s grafikou Adreno 330. Ďalej sa spomína 2GB operačná pamäť, 32 GB flash priestoru pre dáta bez možnosti rozšírenia pamäťovými kartami či batéria s kapacitou 2 900 mAh. Na prednej strane máme nájsť 5Mpx optiku a na zachytávanie kvalitnejších snímok má slúžiť 12MPx fotoaparát s duálnym LED bleskom.

Podľa informácií stránky Phonearena.com sa uvedenia novinky na trh môžeme dočkať už koncom leta. Motorola totiž údajne plánuje svoju vlajkovú loď uviesť na trh naraz s inteligentnými hodinkami Moto 360. O dostupnosti novinky na globálnom trhu ihneď po začatí predaja zatiaľ nie sú žiadne informácie.