31.7.2014 17:16 | Bleskovky MobilMania.sk

Telekom má problém s írskymi SMSkami. Nedarí sa ho vyriešiť

Zdroj: dreamstime

Textové správy poslané v sieti írskeho operátora O2 sa nemusia odoslať do siete Telekomu. Problém stále pretrváva.

Keď pošlete SMSku v sieti írskeho O2, na Slovensko sa nemusí korektne doručiť, pokiaľ je cieľovým adresátom zákazník slovenského Telekomu. MobilManiu na situáciu upozornil čitateľ, v prípade Orangeu a O2 rovnaký problém nezaznamenal.

O nedoručovaní SMSiek z webovej SMS brány írskeho O2 sme vás informovali už v prvej polovici júla. Napokon však nejde len o textové správy poslané cez internet – problém je vo všeobecnosti na strane SMS centra írskeho O2, cez ktoré zahraničný operátor smeruje časť svojej prevádzky.

Čitateľovi sa nepodarilo odoslať bežnú SMSku, vyskúšal hneď viacero čísel Telekomu, no ani na jedno z nich správa doručená nebola.

Slovenský operátor tvrdí, že problém je v Írsku. „O situácii sme už informovali írskeho operátora a veríme, že sa čo najskôr vyrieši,“ zopakoval skoršie stanovisko z júla hovorca Telekomu Martin Vidan.

Podľa informácií MobilManie sa problém vlečie už druhý mesiac – Telekom pritom dokonca dvakrát írskeho operátora požiadal o nápravu. S inými operátormi v Európskej únii sa podobný problém nevyskytol, prezradil Vidan z Telekomu.