6.8.2014 11:28 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone 6 možno príde skôr

Zdroj: archív

Firma Apple by mohla predstaviť iPhone 6 už  v prvej polovici septembra.

Popri samotných novinkách, ktoré prinesie nová generácia smartfónu iPhone, prebieha živá diskusia aj ohľadne termínu jeho predstavenia a tiež reálneho uvedenia do predaja.

Nový iPhone 6 by podľa najnovších správ mohol byť predstavený o pár dní skôr, než sa pôvodne špekulovalo. Kým predtým sa spomínal termín uvedenia v polovici septembra, teraz sa už uvádza dátum 9. septembra. Pôvodne s informáciou prišiel web Re/code, no podľa Macrumors.com zhodný termín už uvádzajú aj viaceré ďalšie zdroje vrátane Wall Street Journal a Bloomberg. Stále však ide o nepotvrdenú správu.

Čítajte aj Nový iPhone 6 možno príde skôr

Pokiaľ by naozaj bol nový iPhone 6 predstavený už v prvej polovici septembra, je vysoko pravdepodobné, že sa začne v tomto mesiaci aj predávať na trhu. Minimálne menšia 4,7-palcová verzia, keďže Apple by mal predstaviť aj väčší 5,5-palcový iPhone 6. Ako pravdepodobný dátum štartu predaja sa uvádza piatok 19. septembra.

Okolo iPhone 6 však zostáva stále veľa nejasností. Napríklad nie je zrejmé ani to, či Apple na svojej mediálnej prezentácii predstaví spoločne 4,7 aj 5,5-palcovú verziu iPhonu 6.

Väčší z dvoch iPhonov 6 by sa však mal začať predávať neskôr, asi koncom tohto roka.

Čítajte aj Nový iPhone 6 možno príde skôr