9.8.2014 14:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Slovenská sporiteľňa uviedla platby mobilom. Cez MasterCard Mobile

Zdroj: Slovenská sporiteľňa

MasterCard získal pre svoju digitálnu peňaženku jednu z najväčších slovenských bánk. Chce ju rozšíriť aj do kamenných obchodov.

zdroj: Slovenská sporiteľňa Zdroj: Slovenská sporiteľňa

Možnosť zaplatiť nákup prostredníctvom mobilnej aplikácie MasterCard Mobile ponúka svojim klientom po ČSOB už aj Slovenská sporiteľňa. Službu je možné využiť v približne 4 500 e-shopoch na Slovensku i v Česku, informovala banka v tlačovej správe.

Aplikáciu nájdu klienti v obchodoch Google Play pre Android a App Store pre iOS. Následne sa vyžaduje aktivácia. Potrebné je uviesť telefónne číslo pre doručenie SMS správy s aktivačným kódom, zvoliť si šesťmiestny mPIN kvôli ochrane proti zneužitiu a zaregistrovať svoje platobné karty. Pridať sa dajú všetky platobné karty nezávisle od vydavateľa. Výnimkou nie sú ani konkurenčné Visa karty.

Pri platení stačí zvoliť MasterCard Mobile a načítať zobrazený QR kód. Zákazník potom už len vyberie príslušnú kartu a potvrdí transakciu zadaním zvoleného hesla.

Údaje o platobných kartách sú uložené na zabezpečenom serveri a k obchodníkovi sa nedostanú. MasterCard v budúcnosti plánuje rozšíriť službu aj do kamenných obchodov, výdajných automatov a oblasti dopravy.