22.8.2014 14:04 | MobilMania

iPhone so 128 GB pamäte je bližšie k realite

Zdroj: archív

Pripravovaný iPhone 6 od firmy Apple by mal ponúknuť aj 128 GB internej flash pamäte.

Ďalšou z dôležitých tajničiek, ktoré ešte treba pri novom iPhone rozlúsknuť, je ponuka kapacít internej pamäte pre naše dáta.

Nie je vylúčené, že Apple pri chystanom iPhone 6 upraví svoju doterajšiu ponuku, ktorá zahŕňa iPhony s kapacitami 16, 32 a 64 GB (iPhone 5s), resp. 8, 16 a 32 GB (plastový iPhone 5c).

Zmenu naznačujú aj dokumenty, ktoré najnovšie unikli na web. Ide o dokumenty, ktoré popisujú NAND flash moduly pripravovaného iPhone 6. Z nich vyplýva, že nový iPhone 6 by mal byť ponúkaný v prevedeniach so 16, 64 alebo 128 GB internej pamäte. Za pozornosť tiež stojí, že dokumenty nespomínajú existenciu modelu s 32 GB internej pamäte.

fotogaléria
zdroj: GeekBar Zdroj: GeekBar

Ďalej ešte potenciálne vieme, že 16 GB NAND flash pamäťové čipy by mali dodávať firmy Toshiba a Hynix. Zároveň firma Hynix by mala dodávať určitú časť pamäťových čipov s kapacitou 64 GB, popri ďalšom partnerovi – ním je spoločnosť SanDisk. Pamäťové čipy s najväčšou kapacitou, ktorá by mala byť pre iPhony dostupná (128 GB), majú brandovanie firmy Toshiba.

fotogaléria
zdroj: GeekBar Zdroj: GeekBar

Predbežne však nie je celkom jasné, či spomínaná konfigurácia bude platiť pre obe verzie pripravovaného iPhonu 6. Apple totiž podľa dostupných správ plánuje uviesť do predaja verziu iPhone 6 so 4,7-palcovým displejom. K nemu sa má pridať ešte ďalší iPhone 6, ktorý už veľkostne spadá medzi takzvané tabletofóny. Ponúkne 5,5-palcový displej. V poslednom období je väčší z dvojice nových iPhonov v rôznych uniknutých dokumentoch označovaný ako „iPhone 6L“.

O potenciálnom uvedení verzie iPhonu 6 so 128 GB internej pamäte sa hovorí už dlhšie. Predovšetkým v súvislosti s tým, že uvedená high-endová verzia nového iPhonu by mala (ako jediná?) disponovať ochranným zafírovým sklom. Zrejme tak nebude bežne dostupná na trhu a podľa všetkého bude i riadne drahá.

Čítajte aj iPhone so 128 GB pamäte je bližšie k realite

Stránka GSMArena.com však v tejto súvislosti dodáva, že aj tesne pred oficiálnym predstavením iPhone 5s sa hovorilo o dostupnosti 128GB modelu, no napokon nebol uvedený.

Samotný iPhone 6 (4,7-palcová a možno i väčšia verzia) by mal byť predstavený budúci mesiac. Najčastejšie sa spomína termín 9. septembra. Zároveň sa dá očakávať jeho skoré uvedenie do predaja. Minimálne v prípade menšej verzie.