23.8.2014 08:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Výroba nového iPhonu mešká, štart je stále otázny

Zdroj: GSMarena.com

Dôvodom meškania sú dizajnové zmeny aplikované na poslednú chvíľu.

Podľa dostupných správ, ktoré sa odvolávajú na dobre informované zdroje, sa proces výroby novej generácie smartfónu iPhone nevyvíja podľa predstáv. Dôvodom problémov je skutočnosť, že sa musel meniť dizajn kľúčového komponentu iPhonu. Konkrétne malo ísť o problém s podsvietením displeja, ktoré bolo potrebné na poslednú chvíľu prerobiť. Zmena mala spomaliť produkciu nového iPhonu 6 v júni aj v júli, píše agentúra Reuters.

Hoci dodávatelia sa medzičasom snažia dohnať stratu, stále vraj nie je jasné, či bude včas pripravený dostatočný počet kusov dlhšie očakávaného zariadenia. Nie je preto vylúčený ani posun termínu jeho predstavenia. Displeje pre iPhone 6 majú dodávať Japan Display, Sharp a LG Display.

zdroj: GSMArena.com Zdroj: GSMarena.com

Web GSMArena.com pripomína, že zhodné zdroje zároveň potvrdili, že Apple skutočne pripravuje aj ďalšiu verziu nového iPhonu. Popri 4,7-palcovom iPhone sa tak má objaviť aj 5,5-palcový model.

Nový iPhone 6 má byť oficiálne predstavený 9. septembra počas špeciálnej prezentácie Apple. Vo všeobecnosti sa očakáva, že ešte budúci mesiac odštartuje aj predaj 4,7-palcového modelu. Väčšia verzia by mala prísť až koncom roka.

Ani jedna zo zainteresovaných strán sa však k uvedenej téme doteraz nevyjadrila.

Čítajte aj Výroba nového iPhonu mešká, štart je stále otázny