24.8.2014 19:14 | Bleskovky MobilMania.sk

Swing Copters: Zahrajte si novú hru od tvorcu Flappy Bird

Zdroj: archív

Rozbite si svoj smartfón ďalšou hrou od tvorcu Flappy Bird. Tentoraz s vrtuľníkom.

Tvorca známej hry Flappy Bird Dong Nguyen vydal novú hernú aplikáciu s názvom Swing Copters. Hru si za štyri dni v obchode Google Play stiahlo viac ako pol milióna používateľov.

Swing Copters je veľmi podobná svojmu predchodcovi. Rozdielnym je snáď len smer, ktorý sa zmenil z horizontálneho na vertikálny.

Hra má jednoduchý princíp – vyhýbať sa prekážkam. Na hráča číhajú nielen statické zátarasy, ale aj kolísajúce sa kladivá. Kliknutím na displej je možné zmeniť smer letu a zamedziť tak zrážke s prekážkami. Za každú preletenú zábranu získa hráč jeden bod.

Podobne ako pri Flappy Bird sa v obchodoch pre mobilné aplikácie začali objavovať viaceré napodobneniny. Oficiálne verzie hry sú zadarmo dostupné pre operačné systémy Android a iOS .

Android iOS
Swing Copters Stiahnuť Stiahnuť

Flappy Bird spustil fenomén chytľavých hier s jednoduchou grafikou. Hru autor vo februári tohto roka odstránil z obchodov pre mobilné aplikácie, pretože nezvládal pripomienky zo strany používateľov. Hra zaznamenala veľký komerčný úspech. Každý deň prinášala zisk v priemere 50 tisíc dolárov (viac ako 37 tisíc eur).

(1 EUR = 1,3267 USD)