26.8.2014 10:09 | Bleskovky MobilMania.sk

HTC čoskoro predstaví pokrokový 64-bitový smartfón

Zdroj: Weibo.com

HTC oficiálne potvrdil príchod prvého vlastného smartfónu so 64-bitovým osemjadrovým procesorom Snapdragon 615.

Spoločnosť HTC včera oficiálne potvrdila príchod zariadenia Desire 820, ktorý by mal ako prvý smartfón na svete disponovať 64-bitovým osemjadrovým ARM procesorom. Zároveň má ísť aj o jedno z prvých 64-bitových zariadení z portfólia spoločnosti vôbec. Na tému upozornil server GSMarena.

Smartfón bol oficiálne potvrdený propagačnými obrázkami ktoré HTC zverejnilo na sociálnej sieti Weibo. Tie zmieňujú dva podstatné fakty, konkrétne 64-bitovú architektúru a dátum 4. septembra.

Jeden z obrázkov ukazuje predný fotoaparát vedľa čelného reproduktora vo vrchnej časti smartfónu. Oveľa zaujímavejší je ale nápis, že zariadenie je prvým smartfónom so 64-bitovým osemjadrovým procesorom.

fotogaléria
HTC potvrdilo príchod svojho prvého 64-bitového Zdroj: Weibo.com

Server gforgames.com ďalej upozornil, že prostredníctvom Weibo účtu spoločnosti Qualcomm bolo potvrdené použitie procesoru Snapdragon 615 v novom smartfóne HTC Desire 820. 

fotogaléria
Qualcomm potvrdil vyjadrenie HTC (zdroj: Zdroj: Weibo.com

Procesor Snapdragon 615  je jedným z prvých 64-bitových ARM procesorov spoločnosti Qualcomm, ktorý využíva osem jadier Cortex-A53. Tie nahradili doteraz hojne využívané jadrá Cortex-A7. Grafické výpočty má mať na starosti grafický akcelerátor Adreno 405.

Zariadenie HTC Desire 820 by malo byť oficiálne predstavené 4. septembra na veľtrhu IFA v Berlíne.