26.8.2014 17:02 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Huawei naznačil nový top model pre IFA 2014

Zdroj: archív

Čínsky výrobca by mal v Berlíne uviesť aj nový Ascend Mate 7.

Firma Huawei by mala budúci týždeň v rámci konania veľtrhu IFA 2014 v Berlíne predstaviť aj svoju novú vlajkovú loď. Video priamo od čínskeho výrobcu naznačuje, že finálny názov novinky bude napokon Ascend Mate 7.

Video – vcelku pochopiteľne – neodhaľuje technické parametre. V tomto smere sa môžeme stále spoliehať len na nepotvrdené správy. Tie naznačovali, že Ascend Mate 7 ponúkne 6-palcový displej (možno s QHD rozlíšením), osemjadrový čip, 2 GB RAM, 13-megapixelový zadný fotoaparát a predný 5-megapixelový (napríklad na selfie). Z videa zároveň vyplýva, že súčasťou výbavy bude snímač odtlačkov prstov. Huawei má svoju prezentáciu naplánovanú na 4. septembra, pripomína Phonearena.com .

Web GSMArena.com zase uviedol, že nie je vylúčené ani predstavenie ďalšej zaujímavej novinky. Hoci nepôjde o nový smartfón ako taký. Model Ascend P7 by totiž mal dostať špeciálnu verziu, ktorej predný displej bude chránený zafírovým sklom.

zdroj: GSMArena.com Zdroj: GSMarena.com

Čínsky výrobca by tak mohol predbehnúť firmu Apple, ktorá tiež údajne plánuje do vybraných modelov iPhonu 6 nasadiť práve zafírové sklo.

Čítajte aj Huawei naznačil nový top model pre IFA 2014