29.8.2014 20:43 | Bleskovky MobilMania.sk

Navigácia Here mieri na Android, pre Samsung Galaxy bude zadarmo

Zdroj: Here.com

Spoločnosť Nokia prinesie svoju offline navigáciu na zariadenia s Androidom.

Navigácia Here na zariadení s Androidom (zdroj: Zdroj: Here.com

Spoločnosť Nokia dnes prostredníctvom tlačovej správy predstavila beta verziu navigácie Here pre zariadenia s Androidom. Spočiatku bude aplikácia vďaka uzatvoreniu dohody so Samsungom  zadarmo stiahnuteľná exkluzívne pre všetky smartfóny z línie Galaxy. Ku koncu roka má ale zamieriť aj na ostatné zariadenia s Androidom.

Doteraz bola navigácia od Nokie cielená najmä na zariadenia s Windows Phone. Aplikácia Here ponúka napríklad offline navigáciu s mapovými podkladmi pre takmer 200 krajín, výber spôsobu dopravy (auto, chôdza, hromadná doprava), aktuálne dopravné informácie, ako aj možnosť vylúčenia prejazdu platenými úsekmi pri plánovaní trasy.

Novinka sa môže stať konkurentom napríklad pre aplikáciu Mapy od Google, ktorá ponúka podobnú funkcionalitu. Najväčším tromfom navigácie od Nokie môže byť práve sťahovanie mapových podkladov do vnútorného úložiska. To zatiaľ aplikácia od Google nepodporuje, k dispozícii má len možnosť uloženia malej oblasti, ktorá sa vám práve zobrazuje na displeji.

Čítajte aj Navigácia Here mieri na Android, pre Samsung Galaxy bude zadarmo