7.9.2014 18:28 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Na videu sa objavil funkčný a zrejme pravý iPhone 6

Zdroj: archív

Z Číny unikajú nové fotografie i videá, na ktorých je údajne nový iPhone. Demonštrujú Siri aj TouchID.

Úniky pripravovaného iPhonu 6 vrcholia. Prednedávnom sa objavila fotografia údajne funkčného modelu, napokon sa však ukázalo, že ide len o veľmi vydarenú čínsku kópiu. Najnovšie sa však na internete začalo šíriť viacero videí a fotiek, na ktorých je zrejme funkčný a aktivovaný iPhone 6.

Aj v tomto prípade je krajinou pôvodu materiálov Čína. Istý používateľ totiž na čínskej sociálnej sieti Weibo zverejnil fotky a neskôr aj videá , na ktorých ukazuje podľa všetkého spustený a aktivovaný iPhone 6 a jeho funkcie ako Siri či TouchID . Dizajnovo je model zhodný s doterajšími únikmi a celkovo je jeho dizajn podľa MacRumors uhladený viac, ako v prípade doterajších klonov.

Zariadenie na videu disponuje 4,7-palcovým displejom, oblejšími hranami a vypuklým fotoaparátom. Zaujímavosťou je pozmenená ikonka Passbooku, v ktorej sa objavil jeden pásik navyše s ikonkou kreditnej karty. To by mohlo symbolizovať očakávanú podporu NFC , vďaka čomu bude možné iPhonom platiť.

Zmenou prešla aj domovská obrazovka, kde sa vojde po novom o jeden rad ikoniek viac. Podľa fotiek ide o 64 GB verziu, ktoré beží na iOS 8 zostavenia 12A365.

Objavujú sa pravidelne

Pre porovnanie, podobné videá alebo fotografie pripravovaných iPhonov sa objavujú pred jeho oficiálnym predstavením praktický každý rok. V roku 2010 napríklad stratil zamestnanec Applu iPhone 4 v bare a ešte pred jeho predstavením média zverejnili jeho podobu . Podobne úniky tu boli aj v prípade iPhonu 5 či iPhonu 5s.

Aj v tomto prípade je možné, že ide len o detailne prepracovanú čínsku kópiu. Či už bude takto iPhone 6 vyzerať alebo nie, si však budeme musieť počkať už len do utorka, kedy ho Apple oficiálne predstaví.