10.9.2014 11:53 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple Pay: Platiť iPhonom sa bude dať aj na Slovensku

Zdroj: GSMarena.com

Bezkontaktné platby cez iPhone 6 či Apple Watch prídu aj k nám. No najskôr začiatkom budúceho roka.

Držitelia platobných kariet MasterCard a Visa budú môcť používať novopredstavený systém Apple Pay aj na Slovensku. Platiť tak bude možné priložením iPhonu 6 či hodiniek Apple Watch k terminálu. Spoločnosti o tom informujú v tlačových správach.

„V súčasnosti je situácia taká, že služba bude ako prvá uvedená v USA. V Európe to bude najskôr začiatkom budúceho roku. Pre úspešný štart bude potrebná dohoda konkrétnej tuzemskej banky a spoločnosti Apple,“ uviedol regionálny manažér Visa Europe pre ČR a SR, Marcel Gajdoš.

Podľa MasterCard je na Apple Pay pripravená zhruba polovica terminálov na Slovensku. Systém bude uvedený v Spojených štátoch v priebehu októbra. Príde vo forme aktualizácie na verziu iOS 8 .

Apple uviedol nový iPhone 6, iPhone 6 Plus a Apple Watch na včerajšej tlačovej konferencii. Kým smartfóny prídu na trh 19. septembra, na hodinky si zákazníci počkajú na začiatok roka 2015.

Doplnené o 14:28:  „Viac ako polovica terminálov je pripravená už teraz, najneskôr do konca roku 2017 budú všetky terminály na Slovensku akceptovať mobilné bezkontaktné platby,“ doplnil Gajdoš z Visy.

Čítajte aj Apple Pay: Platiť iPhonom sa bude dať aj na Slovensku