15.9.2014 19:28 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple hlási rekordný záujem o iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Lietajú milióny

Zdroj: Apple

Apple prekonal vlastný rekord v počte prijatých objednávok za prvých 24 hodín predpredaja. Objednaných bolo vyše štyri milióny kusov.

O dve nedávno predstavené novinky od Apple je mimoriadny záujem. Spoločnosť to uvádza v tlačovej správe, ktorú dopĺňa o rekordné čísla z predpredajov prostredníctvom svojho e-shopu. Údaje o predpredaji vyznievajú mimoriadne optimisticky a prekonali všetky očakávania. Objednávok bolo omnoho viac než pri predchádzajúcich modeloch.

V piatok 12. septembra spustil Apple predpredaj modelu iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Dopyt bol mimoriadny a servery spoločnosti výrazne preťažené, čo vyústilo do obmedzenej dostupnosti. Čísla, s ktorými sa spoločnosť teraz pochválila, sú však aj napriek tomu rekordné. Za prvých 24 hodín od spustenia predpredaja bolo objednaných viac než štyri milióny zariadení. Informáciu, o ktorú z dvojice noviniek majú zákazníci väčší záujem, však výrobca neuvádza.

Novinky prídu do predaja naraz, a to 19. septembra Zdroj: Apple

Nateraz nie je jasné, koľko z objednávok stihne Apple vybaviť ešte v septembri a koľko z nich bude sfinalizovaných až v priebehu októbra. Opäť teda môžeme očakávať problémy s dostupnosťou. Podľa oficiálnej správy však bude zásobovanie kamenných predajní v priebehu tohto a budúceho týždňa prebiehať bez problémov.

Len pre porovnanie uveďme, ako sa darilo predchodcom aktuálnych noviniek. Pred rokom sa  predstavitelia Apple mohli chváliť tiež – za prvý deň predpredaja bolo prijatých viac než 2,2 milióna objednávok na iPhone 5S a 5C. Pri iPhone 5 sa za prvých 24 hodín číslo ustálilo na úrovni dvoch miliónov objednaných kusov.

Čítajte aj Apple hlási rekordný záujem o iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Lietajú milióny

Od tohto týždňa bude Apple iPhone 6 a iPhone 6 Plus dostupný i v kamenných predajniach vo vybraných krajinách. V prvej fáze sa predaje začnú v USA, Austrálii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Hongkongu, Japonsku, Portoriku, Singapure a vo Veľkej Británii. O ďalší týždeň sa pridá ďalších 20 krajín, medzi inými aj susedné Rakúsko.