17.9.2014 11:12 | Bleskovky MobilMania.sk

iOS 7 pre staršie zariadenia od Apple: Pomôže upravený firmvér

Zdroj: whited00r.com

Staré Apple smartfóny a multimediálne prehrávače môžu vďaka špeciálnemu custom firmvéru „Whited00r“ získať nové funkcie a vzhľad známy z iOS 7.

Majitelia starých smartfónov a multimediálnych prehrávačov od Apple si môžu vďaka novej aktualizácii špeciálne upravenej verzie firmvéru oživiť vzhľad systému a pridať nové funkcie z iOS 7. Upozornil na to web GSMarena.com.

fotogaléria
Nové notifikačné centrum v prípade iPhone 2G Zdroj: whited00r.com

Medzi zariadenia, pre ktoré je tento firmvér určený, patrí pôvodný iPhone 2G, iPhone 3G a iPod prvej i druhej generácie. Majiteľom, ktorí majú záujem o novú funkcionalitu, bude stačiť, aby si do svojho podporovaného zariadenia nainštalovali firmvér s označením „Whited00r“.

Ten je v skutočnosti založený na iOS 3.x, ale jeho inštaláciou sa dá získať nový vzhľad a funkcie v podobe multitaskingu, notifikačného centra, hlasového asistenta Siri, notifikácií na zamknutej obrazovke a novú aplikáciu Camera s podporu videozáznamu.

fotogaléria
Multitasking (zdroj: whited00r.com) Zdroj: whited00r.com

K dispozícii sú taktiež oba obchody s aplikáciami, teda App Store aj Cydia. Je ale pravdepodobné, že mnoho aplikácií bude nekompatibilných so starou verziou firmvéru. Tu prichádza priestor pre funkciu App TimeMachine – umožní prístup k aplikáciám, ktoré už oficiálne nepodporujú iOS 3.x.

fotogaléria
App TimeMachine (zdroj: whited00r.com) Zdroj: whited00r.com

Upravený firmvér je v súčasnosti vo verzii 7.1 a prípadná aktualizácia má prebiehať ako „over-the-air“ prostredníctvom obchodu Cydia. Nainštalovať sa bude dať aj prostredníctvom počítača s Windows alebo OS X, avšak dôležité je, aby bolo zariadenie odomknuté.

Čítajte aj iOS 7 pre staršie zariadenia od Apple: Pomôže upravený firmvér

S týmto projektom súvisí aj vývoj custom firmvéru „Grayd00r“. Ten je určený pre pôvodný iPad a iPod tretej generácie. Na záver treba dodať, že inštaláciu vykonáva každý používateľ na vlastné riziko.

TIP: Všetko o novom iPhone 6