19.9.2014 14:00 | Apple
Video

Štartuje predaj nového iPhonu: Čakáme naň v Mníchove

Zdroj: archív

Apple dnes spustí predaj smartfónu iPhone 6. Slováci si musia počkať, najbližšie sa bude nový telefón predávať v Nemecku.

Šanca získať nový iPhone medzi prvými zlákala veľké množstvo ľudí. Priamo do nemeckého Mníchova  neskoro v noci dorazila aj trojica redaktorov MobilManie. Zástupy čakajúcich ľudí pred obchodom Apple Store sa tiahnu po celej ulici v centre mesta.

fotogaléria
Na iPhone 6 sú rady pred Apple Store, ale nie Zdroj: redakcia

Zaujímavosťou je, že najmenej 1 000 ľudí čakalo v Mníchove pred jednou z predajní už podvečer, keď začala v rade čakať aj naša spolupracovníčka. Do noci sa počet strojnásobil. Ak by ste k obchodu prišli až teraz, veľmi pravdepodobne by sa vám zariadenie už neušlo. Podľa neoficiálnych informácií je na predajniach k dispozícii 5 000 kusov zariadení.

Čítajte aj Štartuje predaj nového iPhonu: Čakáme naň v Mníchove

Pre predstavu, koľko ľudí čakalo v rade okolo 9. hodiny ráno, ponúkame redakčné video:

Kúpia a hneď predajú

Celé čakanie je zorganizované s nemeckou presnosťou – nikto sa ani len nepokúša predbiehať, poriadok zabezpečuje ochranka. Pokiaľ „držíte“ svoje miesto i pre viacero ďalších známych, nepochodíte – ostatní sa musia zaradiť až na úplný koniec radu.

Nejde pritom o žiadne nudné postávanie, fanúšikovia Apple si zväčša priniesli vlastné stoličky a živo medzi sebou diskutujú. Do radu sa nepostavili iba Nemci. „Dorazili sme už vo štvrtok od 17. hodiny a chceme vytrvať,“ usmievajú sa po rusky hovoriaci mladíci.

Časť ľudí nestrávila dlhú noc pred Apple Store celkom nezištne. „Mám rád HTC a nepáči sa mi Apple,“ vysvetlil nedočkavec, ktorý sa chystá nový smartfón hneď pri prvej príležitosti predať.

fotogaléria
. Zdroj: redakcia

Živé vysielanie zo spustenia predaja v Mníchove ste mohli od rána sledovať na videu. Aktuálne je k dispozícii záznam z otvorenia:

Dnes len pre niektoré krajiny

Apple začne predávať iPhone 6 vo vybraných krajinách už v piatok 19. septembra. Najbližšie ku nám v Nemecku, o týždeň na to v Rakúsku. Predobjednávky odštartovali ešte 12. septembra. Aj tentoraz sa kalifornskému výrobcovi podarilo pokoriť vlastný rekord v počte predobjednaných zariadení .

Dátový roaming pre redakciu zabezpečuje mobilný operátor Orange.

Ceny iPhonu 6 v eurách:

  • iPhone 6 (16 GB) – 699 eur
  • iPhone 6 (64 GB) – 799 eur
  • iPhone 6 (128 GB) – 899 eur
  • iPhone 6 Plus (16 GB) – 799 eur
  • iPhone 6 Plus (64 GB) – 899 eur
  • iPhone 6 Plus (128 GB) – 999 eur