19.9.2014 14:41 | Bleskovky MobilMania.sk

Ako vyzerá iPhone 6 a iPhone 6 Plus zvnútra? Pozrite sa

Zdroj: iFixit

Čo všetko skrýva vo svojom vnútri nový iPhone 6 a iPhone 6 Plus? Zaujímalo to aj z austrálskych mechanikov z iFixit.

Apple iPhone 6 a jeho väčší súrodenec sa dnes začali predávať v prvých desiatich krajinách. Kým vo viacerých mestách sa na túto dvojicu stoja dlhé rady, mechanici z iFixit už obom novinkám nahliadli do útrob.

fotogaléria
zdroj: iFixit Zdroj: iFixit

Tím mechanikov z iFixit pravidelne rozoberá nové zariadenia a nevyhol sa im samozrejme ani iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Obe novinky od Apple podrobili podrobnému preskúmaniu, vďaka čomu sa môžeme oboznámiť s dodatočnými špecifikáciami, ktoré výrobca neuvádza. Jedným z prvých poznatkov mechanikov je rovnaký a teda pomerne jednoduchý spôsob výmeny displeja, ako pri predchádzajúcich modeloch.

Čítajte aj Ako vyzerá iPhone 6 a iPhone 6 Plus zvnútra? Pozrite sa

Zaujímavé sú tiež poznatky týkajúce sa vnútornej výbavy. V iPhone 6 sa nachádza 1 810 mAh lítium-polymérová batéria s kapacitou 6,91 Wh. Samotná batéria má hmotnosť 28 gramov. Väčší iPhone 6 Plus je vybavený 2 915 mAh lítium-polymérovou batériou s kapacitou 11,1 Wh a hmotnosťou 43 gramov.

fotogaléria
zdroj: iFixit Zdroj: iFixit

Po úplnom rozobratí objavili mechanici v iPhone 6 1 GB LPDDR3 RAM od spoločnosti Hynix, väčší model bol vybavený pamäťou Elpida. Wi-Fi modul dodala firma Murata a LTE modem pochádza, rovnako ako pri predchádzajúcich modeloch, od výrobcu Qualcomm. NFC zase zabezpečuje modul od NXP.

V prípade iPhone 6 pochádza NAND flash pamäť od firmy San Disk, zakúpený iPhone 6 Plus zase disponuje pamäťou Hynix. Nie je samozrejme vylúčené, že sa jednotlivé pamäťové čipy budú v ďalších výrobných sériách obmieňať.

TIP: Všetko o novom iPhone 6