23.9.2014 08:46 | Bleskovky MobilMania.sk

Rada pre reklamu: Telekom zavádzal o výhode Happy paušálov

Zdroj: dreamstime

Výhodné volania do a zo zahraničia nie sú súčasťou všetkých programov Happy. Telekom uviedol chybný údaj.

Zvýhodnená ponuka zahraničných volaní a prijatých hovorov v roamingu neplatí pre každého zákazníka s programom Happy. Reklama Telekomu na tento bonus mohla zákazníkov uviesť do omylu. Tvrdí to Rada pre reklamu, ktorá uznala sťažnosti fyzických osôb na zasadnutí arbitrážnej komisie.

Problémom je televízny spot, ktorý propagoval možnosť dvíhať telefón „pokojne aj na dovolenke“. Nová možnosť pritom platí len pre nových klientov a tých, ktorí si obnovia zmluvu s programom Happy.

„Priemerný spotrebiteľ sa môže domnievať, že propagovaný benefit sa vzťahuje na všetkých existujúcich zákazníkov, keďže sa používa pojem verný zákazník,“ myslí si Rada pre reklamu.

Novým zákazníkom alebo pri predĺžení zmluvy k paušálom Happy sa voľné minúty míňajú na hovory na Slovensku, do EÚ a na prijímanie hovorov v EÚ. Takáto ponuka platí od 11. júna .

Čítajte aj Rada pre reklamu: Telekom zavádzal o výhode Happy paušálov

Pri programoch Happy XL volania, Happy XL a Happy XXL sa neobmedzený balíček volaní uplatní len na domáce hovory do všetkých sietí bez FUP. Na volania do EÚ a prijímanie hovorov v roamingu je k dispozícii zdieľaných 1 000 minút, čiže nie sú neobmedzené.