25.9.2014 13:37 | Bleskovky MobilMania.sk

Takto vraj vyzerá Nexus 6, zrejme ponúkne väčší displej než sa čakalo

Zdroj: 9to5google.com

Nové zariadenie sa možno zaradí skôr k tabletofónom. Na internet sa dostal jeho údajný obrázok.

Údajný Nexus 6 (zdroj: 9to5google.com) Zdroj: 9to5google.com

Chystaný Nexus 6 sa blíži a svedčia o tom aj množiace sa úniky nepotvrdených informácií. Aktuálne server 9to5google.com zverejnil i jeho údajnú fotografiu a pridáva údaj o veľkosti uhlopriečky.

Hoci doterajšie špekulácie naznačovali , že novinka od Motoroly ponúkne 5,5-palcový displej, 9to5google.com spomína hodnotu bližšie k šestke uvedenej v jej názve. Konkrétne má ísť o 5,92 palca, čím by už nový Nexus patril do kategórie takzvaných tabletofónov. Internetom pritom koluje rozlíšenie 2 560 × 1 440 pixelov, ktoré by už v tomto prípade možno dávalo o niečo väčší zmysel.

Zdroj ďalej uvádza prítomnosť zadného fotoaparátu s maximálnym rozlíšením 13 Mpx a schopnosťou záznamu 4K videa, ktorému bude sekundovať predná 2Mpx kamera. Výkon bude mať na starosti čipset Snapdragon 805 s grafikou Adreno 420, ktorý sa bude opierať o 3 GB RAM. Interná pamäť má ponúknuť kapacitu 32 GB a o napájanie sa vraj postará 3 200mAh akumulátor.

Web 9to5google.com pripomína aj staršie úniky, ktoré naznačovali, že Nexus 6 ponúkne 5,2-palcový displej. Informácie sú tak značne nekonzistentné, no zároveň sa črtá možné vysvetlenie. Existuje pravdepodobnosť, že Nexus 6 dorazí na trh hneď v niekoľkých veľkostiach podobne, ako nový iPhone 6 od Applu.

Na rozlúsknutie týchto záhad už ale zrejme nebudeme čakať dlho, Nexus 6 má byť podľa zvestí odhalený už budúci mesiac.

Čítajte aj Takto vraj vyzerá Nexus 6, zrejme ponúkne väčší displej než sa čakalo