25.9.2014 15:23 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Apple pod paľbou: Konkurenčné mobily zapraskajú, no neohnú sa

Zdroj: Unbox Therapy

Nová vlajková loď Applu má zahanbujúci problém s konštrukciou. Výrobca stále mlčí.

Po rekordnom predajnom úspechu iPhonu 6 dostalo prvotné nadšenie studenú sprchu. Majitelia väčšej z dvojice noviniek sa už po niekoľkých dňoch začali sťažovať na jej trvalé deformácie po tom, ako telefón niekoľko hodín nosili vo vrecku nohavíc. Neskôr sa na YouTube objavilo video, ktoré konštrukčný problém priamo potvrdilo.

Vzniknutá situácia okolo iPhonu 6 Plus už dokonca vyústila do kauzy s názvom #bendgate, prostredníctvom ktorej si používatelia z novej modly Applu poriadne uťahujú. Na tie najlepšie sme sa pozreli v samostatnom článku . Apple zatiaľ mlčí ako hrob a k vzniknutej situácii sa doteraz nijako nevyjadril.

Príklad parodických obrázkov na adresu iPhonu 6 Zdroj: Twitter.com

Autor pôvodného videa teraz zverejnil ďalšie, v ktorom výsledok iPhonu 6 Plus porovnáva s jeho menším súrodencom, predchodcom iPhone 5S, ako aj konkurenčnými produktmi HTC One M8, Motorola Moto X a Nokia Lumia 1020.

Výsledky pre niekoho môžu byť prekvapením. 4,7-palcový iPhone 6 sa vďaka menším rozmerom poddáva omnoho ťažšie, no miernemu ohnutiu sa úplne nevyhne. Omnoho odolnejším dojmom však pôsobí starší iPhone 5S, ktorý na sebe tlak nedá pocítiť.

TIP: Všetko o novom iPhone 6

Pri HTC One M8 najviac trpí displej, no napokon test ustojí bez viditeľnej ujmy. Nokia Lumia 1020 spočiatku hrôzostrašne zapraská, no situáciu ustojí. Najrobustnejším dojmom však prekvapivo pôsobí Motorola Moto X, ktorá sa ohnúť úplne odmietne.