29.9.2014 16:11 | MobilMania

Telekom uviedol Easy Pecku: Neobmedzene za 1,50 eura

Zdroj: dreamstime

Operátor chce zjednotiť predplatenky. Uviedol Easy Pecku s denným stropom pre volania i SMSky.

ikona telekom Zdroj: archív

Telekom predstavil predplatenú kartu Easy Pecka, ktorá štartuje od stredy 1. októbra. Nová služba ponúkne denný strop na volania i SMS. Pokračuje aj denný internet.

Telekom zastaví nové aktivácie predplatených kariet Easy Time, Free a Fix.

„Easy Free vydržala na trhu 32 mesiacov,“ uviedol hovorca Telekomu Michal Korec. Časť cien pokračuje i v rámci novej predplatenky Easy Pecka:

  • 0,09 eura za minútu hovoru (automaticky, bez podmienky dobitia kreditu ako doposiaľ)
  • jedna SMS – 6 centov
  • internet v mobile – max. 50 centov denne (po novom až 200 MB, cena desať centov za megabajt, po vyčerpaní spomalenie na 64 kbit/s)

Novinka zároveň ponúkne neobmedzené volania a SMSky – pôjde o automaticky aktivovaný denný strop 50 centov. Pokiaľ miniete pol eura na hovory či SMSky, ďalej už v daný deň neplatíte. Platí pritom trojica samostatných cenových limitov pre jednotlivé siete:

  • pevná a mobilná sieť Telekomu, ostatné pevné siete v SR
  • sieť Orangeu a predplatená karta FunFón
  • O2 a značkový operátor Tesco Mobile

Celkový strop je tak 1,50 eura na deň. Pokiaľ však voláte celý deň napríklad iba v rámci mobilnej siete Orangeu, zaplatíte 50 centov. „Je to výhodnejšie ako jeden balíček za 1,50 eura,“ popisuje Korec.

Zjednotené dáta

Pre staré i nové Easy karty bude dostupný už len jeden dátový balíček – tisíc megabajtov za 5,99 eura mesačne. Ponuka platí aj pre kreditný paušál Easy Fix. Po minutí dát sa rýchlosť výrazne spomalí na 64 kbit/s.

Nový balíček sa bude dať využiť aj v LTE sieti. „Bude dostupná možnosť nechať si aj staršiu Easy kartu,“ konštatuje Korec s tým, že zákazník bude môcť využívať službu 4G internetu iba s 1 000 MB balíčkom. Podmienkou je SIM formát USIM – operátor vám ju vymení bez poplatkov v predajni.

Odmeny pre zákazníkov

Doposiaľ ponúkal Telekom bezplatný internet za dobitie v prípade karty Easy Free. Teraz operátor vsadil na bonus za spotrebu, ktorý dostanete k Easy Pecke. Za každé tri spotrebované eurá získa zákazník jedno euro naspäť.

„Odmena sa pripočíta na začiatku nového mesiaca,“ vysvetlil Korec. Novinka bude platiť štyri mesiace – od októbra do januára budúceho roka.

Pre verných klientov: Každý zákazník, ktorý prejde na Easy Pecku zo starej Easy karty, dostane balíček 1 000 MB na tri mesiace. Bonus platí do konca januára 2015. Prechod na novú predplatenku bude možný zaslaním SMS správy.