1.10.2014 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Kauza „Bendgate“: Apple ukončil spoluprácu s nemeckým magazínom

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Apple nahnevalo, že magazín Computer Bild ohýbal iPhone 6 Plus na videu. Nedostane pozvánky na ďalšie konferencie ani prístup k novým produktom na testovanie.

Kauza Bendgate, ktorá sa týka ohýbania väčšieho iPhonu 6, má mediálnu dohru. Nemecký magazín Computer Bild publikoval vlastné video, v ktorom ohýbal nový smartfón od Applu, aby zistil, či sa dá skutočne ohnúť vlastnými rukami.

Čítajte aj Kauza „Bendgate“: Apple ukončil spoluprácu s nemeckým magazínom

To však evidentne kalifornskú firmu nahnevalo až tak, že jej nemecké PR oddelenie magazín kontaktovalo so správou, že im v budúcnosti nepošlú na testovanie žiadne ďalšie zariadenia a taktiež nebudú pozvaní ani na oficiálne tlačové konferencie firmy.

Video, v ktorom magazín ohýba iPhone 6 Plus:

Magazín zareagoval a publikoval otvorený list adresovaný priamo šéfovi Applu Timovi Cookovi. V ňom šéfredaktor vysvetľuje, prečo sa rozhodli test zrealizovať a tiež sa Cooka pýta, či je toto skutočne spôsob, akým chce Apple komunikovať s médiami, ktoré poskytujú zákazníkom testy ich produktov. Cook zatiaľ na list nereagoval.

Pripomeňme, že kauza odštartovala po tom, čo niekoľko zákazníkov hlásilo, že sa im nový iPhone 6 Plus ohol pri bežnom nosení v nohaviciach . Apple sa neskôr vyjadril , že výskyt podobnej situácie je za normálnych podmienok veľmi vzácny a doteraz vraj zaznamenal len deväť sťažností na ohnutý telefón. Firma tiež pozvala niekoľko vybraných novinárov do svojho laboratória, kde testuje výdrž zariadení.