5.10.2014 12:04 | Bleskovky MobilMania.sk

Odomknutie bootloadera na Sony Xperia Z3 sa môže vypomstiť

Zdroj: Lukáš Koškár

Spoločnosť Sony varovala majiteľov svojej novej vlajkovej lode pred odomykaním bootloadera za účelom úpravy firmvéru.

Majitelia novej vlajkovej lode spoločnosti Sony, smartfónu Xperia Z3, by si v prípade záujmu o akékoľvek pokusy so svojím novým „maznáčikom“ mali dávať pozor. Ako totiž uvádza výrobca na svojich stránkach, po odomknutí bootloadera novej Xperie Z3 môže táto novinka prísť o jednu zo svojich predností, ktorou je kvalita fotografií za zhoršených svetelných podmienok. Upozornil na to server AndroidPolice.com.

Xperia Z3 Zdroj: Sony

Dôvodom pre zhoršenie kvality fotografií má byť strata určitých bezpečnostných DRM kľúčov pri odomykaní bootloadera. Ako ďalej uvádza výrobca, navonok sa môže zdať, že to s fotoaparátom nijako nesúvisí, ale skutočnosť je iná. Niektoré algoritmy spracúvajúce fotografie z fotoaparátu v tomto smartfóne sú totižto chránené viacerými DRM kľúčmi. Preto je možné, že algoritmy pre redukciu šumu za horších svetelných podmienok môžu byť odstránené úplne.

Čítajte aj Odomknutie bootloadera na Sony Xperia Z3 sa môže vypomstiť

Žiaľ, medzi postihnuté zariadenia patrí aj menší brat tejto vlajkovej lode, teda Sony Xperia Z3 Compact. Obe zariadenia totiž používajú ten istý modul fotoaparátu.