7.10.2014 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone 6 má ďalší problém, majiteľom trhá vlasy

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Malá medzierka medzi ochranným sklom displeja a hliníkovým krytom spôsobuje majiteľom nepríjemnosti.

Apple sa ešte ani nestihol otriasť z kauzy nechceného ohýbania nového iPhonu 6 Plus a jeho najnovšie telefóny sa už musia popasovať s ďalším problémom. Niektorí ich majitelia sa totiž na sociálnych sieťach začali sťažovať, že zariadenie im trhá vlasy či bradu. Po hashtagu #BendGate je tak na svete i #HairGate, upozornil Business Insider s odvolaním sa na web 9to5mac.com.

Apple iPhone 6 Zdroj: Ľubomír Vnuk

Hoci problém na prvé prečítanie vyznieva absurdne, vysvetlenie je vskutku jednoduché. Medzi ochranným sklom displeja a hliníkovým krytom je malá medzierka, do ktorej sa po priložení telefónu k uchu vlasy zachytia a po jeho oddialení vytrhnú. Problém môže byť nepríjemný najmä pre ľudí s dlhými vlasmi, teda najmä ženy.

Čítajte aj Nový iPhone 6 má ďalší problém, majiteľom trhá vlasy

Treba ale podotknúť, že s rovnakou nepríjemnosťou sa stretávajú taktiež majitelia niektorých konkurenčných telefónov či starších iPhonov. Riešením môže byť napríklad ochranný obal, ktorý zachytávaniu vlasov zabráni.

Zatiaľ čo niektoré telefóny trpia malou medzerou, nový Galaxy Note 4 má presne opačný problém. V jeho prípade sa totiž medzi displej a kryt zmestí vizitka .