8.10.2014 12:30 | MobilMania

TOP5 noviniek Easy Pecka: Poznáme bonusy aj chytáky

Zdroj: dreamstime

Nová Easy nahradila pôvodné predplatenky Telekomu. Čo prináša a prečo by si ju mal zákazník aktivovať?

Telekom sa rozhodol zúžiť ponuku a zákazníkom ponúka už len jednu predplatenú kartu. Ide o predplatenku s názvom Easy Pecka. Pozreli sme sa novinku bližšie a prinášame vám sumár dôležitých informácií. Zistite, ako funguje denný strop či ďalšie súčasti predplatenej karty.

Čítajte aj TOP5 noviniek Easy Pecka: Poznáme bonusy aj chytáky

Easy Free, Time aj Fix v minulom týždni skončili. Zatiaľ nie úplne, ale iba v prípade nových aktivácií. Ak máte kreditný paušál Easy Fix, naďalej si môžete predĺžiť viazanosť a plnohodnotne ho využívať.

1. Prišli nové bonusy. Platia aj staré

fotogaléria
ikona vseobecna Zdroj: dreamstime

Doposiaľ ponúkal Telekom bezplatný internet za dobitie v prípade karty Easy Free. Táto odmena platí naďalej, potvrdil hovorca operátora Michal Korec. Teraz však Telekom vsadil na bonus za spotrebu, ktorý dostanete k Easy Pecke. Za každé tri spotrebované eurá získa zákazník jedno euro naspäť ako bonusový kredit.

„Odmena sa pripočíta na začiatku nového mesiaca,“ popisuje Korec. Novinka bude platiť štyri mesiace – od októbra do januára budúceho roka. Či ju operátor predĺži, ešte nie je jasné.

Pre verných klientov: Každý zákazník, ktorý prejde na Easy Pecku zo starej Easy karty, dostane balíček 1 000 MB na tri mesiace. Bonus platí do konca januára 2015. Prechod na novú predplatenku je možný zaslaním SMS správy – „PECKA ZAP“ na číslo 12330. Nová SIM stojí štandardne 9 eur, úvodný kredit je 9 eur.

2. Čo bude s balíčkami?

Easy Pecka zatiaľ ponúka aj možnosť doplnkových služieb. „Dočasne bude možné aktivovať na Easy Pecku aj existujúce balíčky,“ uviedol Korec. K dispozícii sú tieto balíčky:

  • Neobmedzené Telekom volania (mobilná i pevná sieť operátora) – 2,79 eura/7 dní
  • Neobmedzené volania do SR – 7,49 eura/7 dní
  • Neobmedzené SMS (všetky siete) – 1,59 eura/7 dní
  • Víkendové SMS (do všetkých sietí) – 1,01 eura/víkend
  • 100 minút do SR – 7 eur/30 dní
  • Volania najbližším – 3 eur/30 dní (neobmedzené volania na tri čísla v rámci mobilnej siete Telekom alebo akejkoľvek pevnej siete v SR)

„V budúcnosti pristúpime k ich ďalšiemu zjednodušeniu, nebudú štandardnou súčasťou Easy Pecka,“ spresnil Korec.

Pre zákazníkov pôvodných Easy kariet sa nič nemení. Môžu si vziať balíčky k pôvodným Easy kartám tak ako doposiaľ.

3. Bez obmedzení? Nie tak celkom

fotogaléria
ikonka Telekom Zdroj: dreamstime

Aj keď dosiahnete denný strop pre volania a SMSky, neznamená to, že využívate služby donekonečna bez poplatkov. Operátor v cenníku na rovinu priznáva limit FUP – uplatní sa po prevolaní dvetisíc a poslaní dvetisíc SMSiek. Takéto obmedzenie platí vždy na jeden mesiac a uplatňuje sa pre všetky siete spoločne.

Ak sa rozhodnete volať či smskovať viac, priplatíte si. Minúta hovoru stojí 9 centov, jedna textová správa šesť centov. Ide o rovnaké ceny ako v prípade Easy Free (pravidelné dobíjanie nie je podmienkou).

4. Bonus za prenos čísla pokračuje

Aj naďalej môžete získať odmenu za prechod s číslom. Ide skôr o symbolický bonus vo forme dvojnásobného kreditu pri prvom dobití. Akcia platí zatiaľ do konca októbra, operátor ju v minulosti dlhodobo predlžoval v prípade pôvodných Easy kariet.

Ide o bonusový kredit, ktorý nemôžete využiť napríklad na zaplatenie MHD lístka. Zároveň platí, že jedno čísla získa bonus iba raz za 24 mesiacov.

Ponuku špeciálne pre prenos má okrem Telekomu už len FunFón, pokiaľ berieme do úvahy len predplatené karty. Ide o internetový balíček s objemom dát 500 MB mesačne na pol roka.

5. Denný strop: Sieť stále zaváži

Telekom svojou predplatenkou odkázal zákazníkom, že by im malo naďalej záležať na tom, do ktorej siete telefonujú. Pokiaľ by ste celý mesiac volali napríklad iba do Orangeu alebo len do O2, zaplatíte dokopy 15 eur (30 dní x 0,50 eura) a dostanete aj neobmedzené SMSky do danej siete.

Dokopy sa dá minúť na hovory a SMS celkovo „len“ 1,50 eura denne, ale v skutočnosti ide po prerátaní o 45 eur mesačne. A to ešte nepočítame s mobilným internetom, ktorý dnes využívajú zákazníci čoraz viac. Pri náročnejších klientoch je tak určite na zváženie paušálny program s neobmedzenými súčasťami.

Novú predplatenku Easy Pecka výborne zužitkuje skupina zákazníkov, ktorá potrebuje niekoľkokrát do mesiaca volať či smskovať viac, ale nepotrebuje rovno neobmedzený balík. Základné ceny oproti Easy Free sa nezmenili.

Denný strop však prináša pozmenenú možnosť telefonovať dlho – Easy Time umožňovala zrealizovať hovor za 15 centov bez ohľadu na jeho dĺžku. Ponuka však platila len pre mobilnú sieť Telekomu a všetky pevné siete v SR, v prípade zvyšných sietí ste si museli oproti Easy Free priplatiť – hovor stál 12 centov za minútu.