17.10.2014 14:27 | MobilMania
Exkluzívne

Zelená vlna RTVS: Dopravná situácia v mobiloch. Pre Android a iOS

Zdroj: redakcia

Telerozhlas ponúkne ďalšiu aplikáciu pre mobily. Nebude chýbať možnosť pridania aktuálnej situácie na cestách.

fotogaléria
. Zdroj: redakcia

Rozhlas a televízia Slovenska v najbližších dňoch predstaví oficiálnu aplikáciu dopravného servisu Zelená vlna. Má viacero zaujímavých funkcií, dostupná bude zadarmo.

Po sprístupnení aplikácie iRádio RTVS na počúvanie okruhov Slovenského rozhlasu ponúkne verejnoprávna inštitúcia užitočnú aplikáciu Zelená vlna, ktorá poslúži najmä pre vodičov.

Čítajte aj Zelená vlna RTVS: Dopravná situácia v mobiloch. Pre Android a iOS

Prehľadné prostredie s aktuálnou situáciou

Po spustení vás aplikácia požiada o prístup k polohe, podľa ktorej bude vedieť, kde sa nachádzate a pre akú lokalitu má zobrazovať aktuálne dopravné obmedzenia. Pre využívanie potrebujete i prístup k internetu.

Zelená vlna vám ponúkne informácie o cestároch, kolóne, prekážke či ďalších prekážkach na ceste. Aplikácia umožňuje priamo nahlásiť nehodu, políciu, kolónu alebo prekážku. Dostupná je aj možnosť zavolať na linku Zelenej vlny (0800 900 800) prostredníctvom mobilnej siete.

Prostredie služby je veľmi jednoduché

fotogaléria
Aktuálnu dopravnú situáciu môžete nahlásiť i vy Zdroj: redakcia

Aj pohľad na cesty. Zatiaľ iba z dvoch miest

Aplikácia obsahuje aj aktuálny pohľad na cesty. Počas nášho testu sme si mohli pozrieť dopravnú situáciu v mestách Bratislava a Banská Bystrica. Spolu sa tu nachádza 20 záberov na cesty, ktoré sú pravidelné aktualizované. Či pribudne aj pohľad z ďalších slovenských lokalít, nie je zatiaľ známe.

Aplikáciu obsahuje pohľad na cestu a aktuálnu situáciu vo vami zvolenej lokalite. Môžete sa tak pozrieť, ako to v meste vyzerá a či sa neoplatí využiť skôr alternatívnu cestu. Zistiť môžete, či v blízkosti nie je napríklad policajná hliadka.

Aplikácia zobrazuje aktuálnu situáciu na cestách

Zelená vlna je už dostupná pre systémy Android (od verzie 2.3.3) a iOS (od verzie 6.0). RTVS v nastaveniach aplikácie uvádza, že ju vyvinula v spolupráci so Slovanetom.

MobilMania.sk komentuje: Aplikácia Zelená vlna ponúka užitočné funkcionality a viacerým vodičom môže ušetriť čas na cestách. RTVS mohla ale aplikáciu pripraviť už pred pár rokmi, keď obdobné služby na trhu ešte len vznikali. Populárna je dnes napríklad aplikácia Waze , ktorá ponúka obdobné dáta priamo od používateľov.