19.10.2014 11:08 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

iPhone 6 sa ohol a začal horieť. Majiteľovi spôsobil popáleniny

Zdroj: Philipe Lechter

Nehoda na rikši zapríčinila výrazné ohnutie a následné vzbĺknutie smartfónu spoločnosti Apple.

Problémy s ohýbaním iPhonov 6 a 6 Plus pokračujú prípadom, pri ktorom sa objavil oheň a prvé zranenie. Jeho obeťou sa stal americký podnikateľ Philipe Lechter. Nový smartfón od spoločnosti Apple sa mu vo vrecku ohol do takého uhla, že v jeho dôsledku zbĺkol. Lechter o celom prípade informuje na svojom blogu.

K udalosti došlo počas jazdy na rikši v meste Tucson ležiacom v americkom štáte Arizona, kde podnikateľ trávil čas so svojou rodinou. Dopravný prostriedok sa však počas jazdy prevrátil. Lechter cítil na nohe pálenie a uvidel dym. iPhone prepálil vrecko a svojmu majiteľovi spôsobil popáleninu druhého stupňa s rozmermi 11,5 x 10,5 cm.

Telefón sa pravdepodobne vznietil v dôsledku ohnutia batérie. Následne však podnikateľ svoj iPhone 6 neúmyselne ohol ešte viac počas jeho vyberania z obalu. Prípad nie je možné hodnoverne overiť, no poškodený uvádza, že na podporu svojich tvrdení má dostatočný počet svedkov.

Informácie o problémoch s ohýbaním nových iPhonov sa objavili pár dní po ich uvedení na trh, ktoré sa vo vybraných krajinách odohral o 19. septembra tohto roku. Apple však tvrdí, že k 26. septembru evidovalo len deväť sťažností.

Podnikateľ chladil ohnutý iPhone ľadom Zdroj: Philipe Lechter
Čítajte aj iPhone 6 sa ohol a začal horieť. Majiteľovi spôsobil popáleniny