21.10.2014 22:42 | Bleskovky MobilMania.sk

Nokia vypustila mapy Here pre všetky Android zariadenia

Zdroj: redakcia

Exkluzívna dostupnosť pre zariadenia Samsung Galaxy trvala len dva týždne.

. Zdroj: redakcia

Fínska Nokia postupne plní plány, o ktorých sme vás už pred časom informovali . Po vypustení beta verzie svojich máp exkluzívne pre zariadenia Samsung Galaxy, sú od dnes navigačné služby spoločnosti dostupné pre takmer všetkých používateľov, uvádza portál Phonearena.com.

Jedinou podmienkou je vlastniť smartfón so systémom Android 4.1 alebo vyšším. A keďže je aplikácia stále v beta verzii, výrobca pre jej optimálne fungovanie odporúča aspoň 1 gigabajt operačnej pamäte a uhlopriečku v rozmedzí štyri až šesť palcov.

Aplikácia, o ktorej Nokia informovala na svojom blogu, zatiaľ nie je dostupná prostredníctvom obchodu Google Play. Stiahnuť ju je v súčasnosti možné len na stránkach spoločnosti . Treba tak brať ohľad na fakt, že aplikácia používateľov neupozorní na dostupnosť novej verzie. Nokia preto odporúča sledovať jej blog a vývoj aplikácie, ktorej zostavenie v tejto chvíli charakterizuje číslo 175.

Vždy pripravená

Nokia zaujme najmä možnosťou stiahnutia máp pre jednotlivé krajiny, ktoré sa následne dajú využiť aj off-line. Používatelia sa tak nemusia spoliehať na kvalitné internetové pripojenie.

Aplikácia ďalej ponúka turn-by-turn navigáciu, informácie o aktuálnej premávke pre viac ako 40 krajín či plánovanie trasy prostredníctvom webu, pričom do cieľa používateľov následne privedie samotný smartfón.

Navigačné služby od Nokie by podľa plánov spoločnosti mali byť dostupné aj pre používateľov systému iOS, a to ešte v priebehu tohto roka.