23.10.2014 07:03 | MobilMania
Video

Orange: Bezplatné správy v rodine, tablety za euro

Zdroj: dreamstime

Vianoce v Orangei prinášajú výhodné SMSky i MMSky v rodine aj kombinácie mobilných a pevných služieb.

Článok pôvodne publikovaný 22.10 bol presunutý do dnešného vydania

fotogaléria
ikona Orange Zdroj: dreamstime

Orange rozširuje bezplatné volania pre rodinu. Po novom zahŕňa služba aj SMSky a MMSky. Novinka platí automaticky pre všetkých zákazníkov od piatka 24. októbra. Zároveň je k dispozícii nová zľava päť eur z mesačného poplatku na pevný internet, pokiaľ využívate aj mobilný paušál.

Pokračuje bonus za prenos čísla 150 eur, operátor navyše pridáva možnosť získať 90 eur, a to za prechod s pevným internetom od konkurencie.

Vzájomné volania s rozšírením

Operátor uviedol v máji bezplatné volania vo vlastnej sieti ako doplnok k bežným paušálom – „zvieracím“ aj predošlým. Ponuku doposiaľ využilo 410-tisíc ľudí. Vzťahuje sa vždy len na päť členov rodiny či priateľov. Tí si medzi sebou môžu volať zadarmo. Zároveň teraz získajú aj neobmedzené správy (SMS i MMS).

Podmienkou je minimálna fakturácia – aspoň jeden z takejto skupiny zákazníkov musí mať paušál s mesačným poplatkom minimálne 20 eur. Iba vtedy získa možnosť vytvoriť so štyri blízkymi skupinu pre bezplatné volania. V rámci nej si zadarmo volá všetkých päť čísel navzájom. Ak paušál klesne pod hladinu, po 1 mesiaci sa výhoda zruší.

Čítajte aj Orange: Bezplatné správy v rodine, tablety za euro

Zákazník má povolené byť členom iba jednej skupiny. Zakladajúci člen môže byť okrem svojho „zoskupenia“ i členom ďalšieho. Meniť zloženie dokáže zakladajúci klient zaslaním SMSky, ktorou aktivuje alebo deaktivuje členstvo v skupine.

Zľava alebo tablet za euro

Orange prinesie od piatku aj novú akciu pre zákazníkov, ktorí si skombinujú mobilné služby s pevnými (akýkoľvek fixný internet či balík optického pripojenia s TV). Môžete si vybrať jednu z odmien:

  • ak máte akýkoľvek hlasový paušál s mesačným poplatkom aspoň 10 eur, dostanete pevný internet (alebo aj balík s TV) so zľavou 5 eur mesačne po dobu 30 mesiacov, čiže celkovo ušetríte 150 eur
  • alebo sa dá vziať k fixnému internetu tablet za jedno euro a k nemu mobilný internet „Štart“ s 1 500 MB dát za polovičný mesačný poplatok, teda za 4,99 eura mesačne.
  • bonus za prenos služby / čísla, ktorý popisujeme nižšie

Vziať si možno len jednu z ponúk, kombinovať sa nedajú.

Pôvodne boli dostupné zľavy 20 percent, a to na rôzny počet mesiacov podľa zvoleného ideálneho paušálu. „Táto zľava je atraktívnejšia ako doteraz. Zjednodušujeme ponuku," ozrejmuje Nemečková.

fotogaléria
Zuzana Nemečková, Riaditeľka obchodného úseku Zdroj: redakcia

Prestigio MultiPad Ranger 8.0 bude za jedno euro k internetu Klasik, zvláda aj 4G siete. Program ale stojí až 17,99 eura mesačne, zahŕňa 6 000 MB dát.

Drahé paušály: Aj s roamingom

fotogaléria
. Zdroj: redakcia

Zákazníkom, ktorí sa rozhodnú pre paušál Panter Pro, operátor „pribalí“ tisícku minút na prichádzajúce roamingové hovory v EÚ.

Pri paušáloch Panter Pro 65 eur a 100 eur navyše dostanete aj sto minút odchádzajúcich roamingových volaní v EÚ.

Panter Pro sú firemné paušály, môžu si ich ale vziať aj bežní klienti.

Prispeje na charitu: Za každý paušál, internet, televíziu alebo inú službu, ktorú si zákazník vezme v období od 24. októbra do 1. decembra, venuje Orange do grantového programu „Darujte Vianoce“ sumu pol eura.

Operátor od piatku spustí k akciám aj televízne spoty. Ukázal, že nebudú vianočné. Hovorí, že nechce „bombardovať“ zákazníkov Vianocami dva mesiace pred nimi. „Stáva sa trendom, že operátori tyranizujú zákazníkov,“ vtipkoval zástupca na tlačovej konferencii.

Operátor ale dodal, že spoty môžu „vygradovať“ neskôr, môžu byť teda vianočnejšie. Súťaž o autá po vzore minulých rokov firma neplánuje.